Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

adatigénylés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [553]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Így lettek szupertitkos katonai bázisok a kórházak Pintér Sándor irányítása alatt

Orbán Viktor a belügyminiszterre bízta az egészségügyet a járványban, Pintér Sándor pedig katonai parancsrendszert vezetett be, régi belügyeseket állítva a kulcspozíciókba.

A kórházi adatokat sem adják ki, két hét után újabb másfél hónapot kértek

Március 8-án kértünk adatokat az Országos Kórházi Főigazgatóságtól a járványhelyzettel kapcsolatban, de más állami szervekhez hasonlóan két hét elteltével további 45 napot kértek. A kormány novemberi rendelete szerint erre akkor van lehetőségük, ha az adatok kiadása veszélyeztetné a hivatal veszélyhelyzettel összefüggő feladatainak ellátását.

Kipereltük a jelentést: komoly problémákat talált az auditor a Várgondnokság átvilágítása során

Hosszas pereskedés után megkaptuk a Miniszterelnökségtől a Várgondnokság Kft.-ről és a Budavári Ingatlankezelő Kft.-ről 2017-ben készített átvilágítási jelentést. A vizsgálatot készítő PricewaterhouseCoopers (PwC) súlyos hiányosságokat talált az állami cégnél: a PwC megállapította például, hogy az ingatlanportfolió-nyilvántartás és a támogatások elszámolása hiányos, a Budavári Kft. megsértette a közbeszerzési szabályokat és a cég több uniós projektjével is komoly gondok vannak.

Olvasónk győzött: Kazincbarcika közzétette a városvezetők vagyonnyilatkozatait

Egy olvasónk közérdekű adatigénylésben kérte ki a borsodi nagyváros polgármesterének, alpolgármesterének és képviselőinek 2019-es vagyonnyilatkozatait, de nem kapta meg őket. Ezért pert indított és nyert. Kazincbarcika most elküldte neki a dokumentumokat, a 2020-as vagyonnyilatkozatokat pedig feltöltötte az önkormányzati honlap egyik eldugott csücskébe.

A felcsúti foci nem szabályos körülmények közt jutott hozzá egyetlen munkanap alatt hárommilliárd forint tao

2020 márciusában a Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyta, hogy Orbán Viktor felcsúti fociakadémiája összesen további 3,28 milliárd forint tao-támogatást használhasson fel a megelőző három évben – 2017, 2018, 2019 – benyújtott tao-programjára, nullára csökkentve azok fennmaradó önrészét.

A kormány rejtegeti a kínai és az orosz vakcinaszerződéseket

Fontos, hogy minél hamarabb minél több embert beoltsanak koronavírus elleni vakcinával. A programot felgyorsítja az EU-s beszerzés mellett az orosz és a kínai oltóanyagok vásárlása. De az teljesen érthetetlen, hogy miért nem publikálja a szerződéseket a kormány.

A Külügyminisztériumtól és a Miniszterelnökségtől sem kaptuk meg a vakcinák beszerzéséről szóló szerződéseket

Mindkét oltóanyag beszerzését Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be, ezért joggal gondolhattuk, hogy az ő tárcájánál vannak az iratok. A külügy azonban azt válaszolta az adatigénylésünkre, hogy nem adatgazda a kérdésben, és ugyanezt írta vissza adatkérésünkre a Miniszterelnökség is. Nem adjuk fel, több állami szervtől is kikértük a Szputnyik V és a Sinopharm vakcinák vásárlásáról szóló szerződéseket, hogy megtudjuk a beszerzések részleteit.

Törvénysértően elfedi furcsa ügyét a Karas Monika vezette médiahatóság

Bár nemrég Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke azt állította, a jogállami megoldások híve, egy újabb ügy ismét azt bizonyítja, hogy az általa vezetett NMHH és a Médiatanács sorozatosan nem törődik egyes törvényekkel, a jogállami működéssel, és kifejezetten ellene van az átlátható működésnek, az információszabadságnak és a sajtószabadságnak.

Elbukta a 2019-es vagyonnyilatkozatokért indított pert a kazincbarcikai önkormányzat

Kazincbarcika megint próbált időhúzásra játszani, mint korábban, de most nem jött be ez a taktika: a Miskolci Járásbíróság elsőfokon kötelezte az önkormányzatot, hogy adja ki a polgármester, az alpolgármester és a képviselők 2019-es vagyonnyilatkozatait az adatigénylőnek.

Belterjes vállalkozói kör újította fel a gárdonyi ravatalozót, az alpolgármester fia is érintett

Tavaly januárban adták át a felújított Agárdi ravatalozót Gárdonyban. Azóta kiderült, a beruházásban nemcsak az alpolgármester fia, de az egyik önkormányzati képviselő cége, és egy olyan vállalkozás is érintett, amely az utóbbi években sorra nyeri a város által kiírt közbeszerzéseket.
Találatok: [553]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>