language

Kulcsszavak:

adócsalás - költségvetési csalás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2638]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A legkeresettebb bűnözők közé került a korábbi békéscsabai fideszes képviselő és a felesége

Szabadságvesztés letöltése céljából, a toplistás körözési listán szerepelteti a rendőrség Vrbovszki Viktort és Vrbovszki B. Nagy Anitát. A házaspár ellen három-három elfogatóparancs is érvényben, az egyik mindkettő esetében európai érvényű is (2021. október 14-én adták ki ezeket). A Békés megyei illetőségű Vrbovszki-házaspárral szemben áru hamis megjelölése miatt indítottak korábban eljárást és ítélték el őket. A sztori több mint tíz évvel ezelőtt kezdődött el, az akkor még fideszes békéscsabai önkormányzati képviselő és - állítólagos - bűnszervezete "kamu Viagrákkal" kereskedett. Az egész ügy mögött egy helyi fideszes belharc húzódhatott meg, kezdve kétes bírói döntésektől, egészen a Kúria által megsemmisített ítéletig.

Vádat emeltek a polgármester ellen, aki csalt a közfoglalkoztatási támogatással

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy Heves megyei kistelepülés polgármestere ellen. A vádirat szerint a településvezető két projekt támogatására kötött szerződést az illetékes járási hivatallal. A megállapodások értelmében az önkormányzat 35 álláskeresőt foglalkoztathatott, amihez a hivatal 35 millió forintot meghaladó összegű támogatást nyújtott.

Nem arra alkalmazta a polgármester a közmunkást, amire leszerződött, vádat emeltek ellene

A járási hivatallal két meg nem nevezett projektre kötött támogatási megállapodást egy Heves megyei település polgármestere, ám egy közmunkást, akit mindkét projekthez felvett papíron, inkább a helyi múzeumban foglalkoztatott.

Letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét

A Magyar Nemzet információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön le is tartóztatta Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét és társait. Úgy tudjuk, az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás.

Csaltak a vámon, csaltak az áfán, pénzfutárokkal szelték át Európát, most Budapesten emeltek vádat ellenük

Egy az OLAF által is vizsgált pénzmosási ügyben indított eljárást a Fővárosi Főügyészség. Két bűnbanda játszott össze, kínai termékek importjával ügyeskedtek.

Vádat emeltek Pécsvárad polgármesterével szemben költségvetési csalás miatt

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt vádat emeltek egy baranyai polgármester és tizennégy társa ellen, a vád szerint 2,5 milliárd forintnyi uniós és hazai támogatást „tettek zsebre jogosulatlanul” - közölte a megyei főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Topmilliárdost marasztalt el csendben a bíróság egy uniós pályázati csalás ügyében

Az Átlátszó úgy értesült, hogy a Kecskeméti Törvényszék júniusban egy költségvetési csalási ügyben bűnsegédként elmarasztalta Jellinek Dánielt, és egyúttal mentesítette a büntetett előélet jogkövetkezményei alól az üzletembert. Az üstökösként emelkedő ingatlanmágnás a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal üzletel évek óta, bekerült a tíz leggazdagabb magyar elitklubjába, és tavaly majdnem visszavásárolta a Budapest Airportot a magyar államnak. Az elmarasztaló ítélet egy Jellinek-cég által hitelezett projektcég által elkövetett uniós pályázati csalás ügyében született úgy, hogy Jellinek tárgyalás nélkül elismerte, hibázott. Értesülésünket az érintett is megerősítette.
Találatok: [2638]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>