language

Kulcsszavak:

adócsalás - költségvetési csalás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2845]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Önti a pénzt az állam a legatyásodott fecskendőgyáras cégbe, ahol a NAV nyomoz

„A gazdálkodás rövid távú finanszírozása nem megfelelően biztosított” – olvasható a nehézkesen megépülő geotermikus erőműveiről elhíresült EU-Fire Kft. legfrissebb cégbeszámolójában. A cégben 15 milliárd forint áll, ehhez képest mindössze egy 158 milliós eredményt sikerült elérniük 2022-ben. A vállalkozás egyetlen alkalommal sem nyert egészségügyi termékekkel kapcsolatos közbeszerzést, igaz, nem is nagyon próbálkozott. Ennek ellenére az állam továbbra is önti a pénzt a kft.-be: a mátészalkai és kocsordi üzemeknek adott 10 milliárdos támogatás után – az MFB Invest Zrt.-n keresztül – tőkeemelés útján részesedést is szerzett a cégben. Arról pedig, hogy nem egy, hanem két nyomozást is folytat a céggel kapcsolatban a NAV, Hadházy Ákos képviselő értesült.

Hinni kell benne. Marad a kirakatban a vádlott, 11 gyerekes szegedi képviselő

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eltűnt EU-s pénzek: kiderült, hogy már 2018-ban megszüntették a nyomozást

A 2016-ban kirobbant botrány után indult nyomozás során a NAV öt gyanúsítottat hallgatott ki, majd két év múlva csendben lezárták az ügyet.

Egy bűnszervezet tagjai építési céghálónak álcázva magukat 800 millió forintnyi áfát csaltak el

Építési céghálónak álcázva, fiktív számlákkal csaltak el 800 millió forintnyi áfát egy Baja környékéről irányított bűnszövetség tagjai, akikre tíz helyszínen csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Milliárdos vagyont foglalt le a hatóság Cseh Katalinék botrányában

Milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a közelmúltban a nyomozó hatóság a Cseh Katalinék botrányában meggyanúsított személy érdekeltségeinél – tudta meg a Magyar Nemzet. A férfit még tavaly ősszel gyanúsította meg a NAV költségvetési csalással azt követően, hogy nyilvánosságra került: a momentumos politikus családi vállalkozása és az azzal összejátszó cégek gyanús körülmények között jutottak több milliárd forintnyi uniós pénzhez.

Tovább írhatja sikertörténetét Tiborcz István korábbi üzlettársa

Paár Attila közbeszerzéseken taroló cégcsoportja új üzletágba vág bele.

Talajkilátótól lombkoronáig. Keressük a leghülyébb uniós pénzfelhasználást

Az Átlátszó által bemutatott nyírmártonfalvai lombkoronasétány hamar szimbólumává vált az uniós pénzből megvalósított teljesen értelmetlen beruházásoknak. Azonban a sétányt volt mire építeni, és itt most nem a fátlanított pusztára gondolunk, hanem arra a hagyományra, hogy végtelenül fölösleges dolgokat valósítottak meg az Európai Uniótól nyert összegekből. Összeszedtünk ezekből párat, amelyeket alább be is mutatunk, de biztos van olyan, ami elkerülte a figyelmünket. Így olvasóinkhoz fordulunk: jelezzék még, ha szerintük valami nagyon fontos fölöslegesség kimaradt az összeállításból.

4,5 milliárd forint adót csalt el egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyár

Harminc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként a NAV nyomozói, miután több mint 4,5 milliárd forint adót csalt el egy biztonsági őröket foglalkoztató, számlagyárat működtető bűnszervezet. A NAV a közleményben azt írja, hogy a harmincból hat embert vettek őrizetbe, közülük négy főt tartoztattak le.

Felfüggesztette a képviselő-testület a beteg gyermekét egyedül nevelő zebegényi polgármester fizetését

Fegyelmi eljárás keretében felfüggesztették Parádi Katalin illetményét. Annak felülvizsgálatát is kérték a képviselők, hogy a középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekét egyedül nevelő polgármester jogosan kap-e otthongondozási támogatást. Költségvetési csalás vétsége miatt feljelentés is született ismeretlen tettes ellen.
Találatok: [2845]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>