Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Afganisztán highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [54]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

A korrupció tartja egyben Afganisztánt?

A Transparency International által a héten megjelentetett Korrupció Érzékelési Index első három helyét sorrendben Szomália, Észak-Korea és Afganisztán foglalják el. Az OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) Afganisztánt vizsgáló cikke egyenesen azt állítja, hogy a korrupció az afgán állam egyik alappillérévé vált.

Kabul-Kandahar Zrt., a családi üzlet

Reformokat ígért, de hazája gazdasága számára továbbra is az ópium alapjául szolgáló mákgubó termesztése hozza a legnagyobb bevételt. Bár épültek utak és iskolák, és Afganisztánban sokkal szabadabb a hangulat, mint a muzulmán szélsőségesek uralma alatt, a korrupció továbbra is a legnagyobb „fertőzést” jelenti a közép-ázsiai ország számára – valahogy így lehetne megvonni az 54 éves Hamid Karzai (képünkön) eddigi tevékenységének a mérlegét.

Fény derült a Katona Magda-alapítvány titkaira

Katona Magda Afganisztánért Alapítványa végzett és továbbra is végez elemzéseket magyar szerveknek és tanácsadást nyújt a Baglán tartományban szolgáló magyar újjáépítési csoport tevékenységével kapcsolatosan is. A rejtélyes videón választási csalással megvádolt Katona Magda lapunknak elárulta, hogy miből finanszírozza az alapítvány tevékenységét.
Találatok: [54]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>