Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Akasztó highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Kishalak a hálóban: erre jutott a nyomozás egy több százmilliós áfacsalás ügyében

A NAV-botrányt 2014-ben kirobbantó Horváth András legmeglepőbb állítása szerint a milliárdos nagyságrendű szervezett áfacsalások haszonhúzói közt számos multinacionális céget is találni, különösen a gabona- és étolajpiacon. Ehhez képest eddig egyetlen, a multikat érintő büntetőügy sem indult. Ezekben a hetekben zajlik viszont Zalaegerszegen F. Ferenc és társainak büntetőpere: a vádirat szerint 2 milliárd forint értékű gabonát és olajos magvat hoztak be az országba, az áfát pedig egyszerűen ellopták. A vádiratban szereplő mikrocégeknek egyetlen vevője volt, az egyik legnagyobb gabonás multi, a Glencore Grain Hungary Kft. nevű cég.

"Józsi bácsi odaadja tízezerért is" - riport az adócsalással vádolt Stadler üzletéről

Stadler József arcmásával ellátott vécéfrissítőt is lehet vásárolni abban a solti üzletben, amelyre alapozva az egykori milliárdos vállalkozó újra akarta építeni birodalmát. Az ügyészség adócsalás miatt emelt ellene vádat, ami derékba törheti Stadler nagyratörő terveit, aki épp azzal próbálja bizonygatni az igazát, hogy egykori elítéltként nem sértené meg újra a törvényt.

Öt és fél évet kapott Stadler

Öt év hat hónap börtön- és kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun megyei bíróság Stadler Józsefet. Azt a vállalkozót, akit stadionépítőként, műgyűjtőként, szépségverseny-szervezőként és a legnagyobb öszegű hazai váltságdíj kifizetőjeként is megismerhetett az ország.

Ítélet várható Stadler ügyében

Ma valószínűleg ítéletet hirdetnek Stadler József ügyében. A vállalkozót többek között különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással, adócsalással, magánokirat hamisítással és a számviteli fegyelem megsértésével vádolják.
Találatok: [6]  Oldalak:   1