language

Személyek:

Alexander Gerstl highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Tizenegy MVM-es ügyben nyomoznak

"A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) feljelentése alapján folytatunk nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanúja miatt 2009. április közepe óta.

Gyanúsítottként hallgatták ki az MVM-ügyekben Kocsis Istvánt, a BKV vezetőjét

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek Zrt. korábbi vezérigazgatóját. Az [origo] elérte a jelenleg a BKV-t vezető Kocsist, aki azonban a közleményén kívül más részletet nem akar közölni. A közlemény szerint az MVM-et ért anyagi károk miatt gyanúsították meg, amellyel szemben ő panasszal élt.

Bodoky Tamás: A Fradi-vezér esete Mrs. Istvan Kocsissal

A közérdekűadat-igényléses perekben az állami tulajdonú MVM társaságcsoport a kormányváltás előtt és után egyformán titkolózó perbeli magatartásából egyértelművé vált, hogy az MVM új, már az Orbán-kormány által delegált menedzsmentje sem kívánja nyilvánosságra hozni az általuk is százmilliárd forintosra becsült vagyonvesztés okait.

Kocsis István titkolja bizonyítékait

Sem a BKV felügyelőbizottsága, sem Kocsis István nem hozza nyilvánosságra, mivel tisztázta az MVM szállodaügyében játszott szerepét a BKV vezérigazgatója.

Mrs. Istvan Kocsis egymilliárddal tartozik

Egy, a brit cégnyilvántartásból letölthető nyilvános cégdokumentum szerint „Mrs Istvan Kocsis” a valódi tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű cégnek, amely nagyjából egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát az MVM leányvállalatának, de a szerződésbontás után nem fizette vissza a bérleti díjat.

Óriáspanama vagy elúszott lehetőség az MVM-ügy?

Az MVM csoport részéről eljáró személyek esetében sikkasztás és hűtlen kezelés, a résztvevő külső felek oldalán orgazdaság, pénzmosás és jogosulatlan befektetési tevékenység, valamint a bűnszövetkezeti elkövetési forma gyanúját veti fel az offshore cégekhez került milliárdok ügye...

Nádor utca

A Gyurcsány-Bajnai-kormányfőcsere zaja elnyomta a Magyar Villamos Művek előző vezetésének milliárdos offshore-akcióiról szóló híreket. Pedig a vitatott szerződések mögött a Horn-ciklus Nádor-ügyének kulcsfigurája állt.

Az elveszett szálloda

Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik, mert több tízmilliárd forint került tavaly az állami tulajdonú óriásvállalattól offshore cégekhez.
Találatok: [8]  Oldalak:   1