language

Akták:

Állami-önkormányzati fizetések highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [593]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Nem hagyják unatkozni Kásler Miklóst

Ugyan miniszter a mostani ciklusban már nem lett a 72 éves Kásler Miklós, azért róla sem feledkeztek meg: miniszterelnöki biztossá nevezte ki őt Orbán Viktor ősszel. Hogy ezért mekkora fizetés jár, eddig nem lehetett tudni, ugyanis a kinevezéséről szóló rendelet csak arra a jogszabályra hivatkozott, amely szerint az összegről a miniszterelnök dönthet. A Magyar Hang így közérdekűadat-igényléssel fordult a Belügyminisztériumhoz. Kiderült, Kásler havi bruttó több mint másfél millió forintot kap.

Négymillió forintos büntetésről döntött Kövér a kormány törvénytelennek nevezése miatt

Kéthavi tiszteletdíja (3 949 200 forint) elvonásával bünteti Kövér László fideszes házelnök a DK-s Sebián-Petrovszki Lászlót, amiért egy parlamenti felszólalásában törvénytelennek nevezte a kormányt.

Rogán 446 milliót, a legszegényebb államtitkár 4 milliót keresett tavaly

A kormány minisztereinek és államtitkárainak nyilatkozatot kell tenni vagyonuk mellett a jövedelmükről is. A személyi jövedelamadó- bevallás fő adatai 2021-ben azért érdekesek, mert számos új taggal bővült a kormányzat, így jól mutatják az adatok is, hogy kit és milyen kereseti szint mellől lehet a kormányzati szférába csábítani.

Momentum: milliós jutalmat kaptak tavaly év végén a Klebelsberg Központ vezetői

A pedagógusoknak két bejgli, a Klebelsberg Központ vezetőinek 2 millió forint volt a karácsonyi jutalom – számolt be róla a Momentum hétfői közleményében.

A kormányhivatal szerint jogtalanul vett fel többmilliós jutalmat Gyál fideszes polgármestere

Pápai Mihály a veszélyhelyzetet kihasználva szavazott meg magának nettó 2,7 milliós jutalmat. A kormányhivatal vizsgálata szerint jogszabálysértés történt.

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

A veszélyhelyzet alatt a polgármestereknek nagyobb a hatáskörük, nem kell felhatalmazást kérniük a képviselő-testülettől. Így jutott nettó 2,7 milliós jutalomhoz a gyáli városvezető.

Állami felügyelet alá került a Kartonpack, nagyvonalú tiszteletdíjat szavaztak meg az új vezetőknek

Áprilisban állami felügyelet alá vonta a kormány a debreceni székhelyű Kartonpack Nyrt.-t. Az állami tulajdonjogot gyakorlása Juhász Edit, kormánybiztos feladata lett, aki a cég számlái felett is átvette az irányítást, emellett az akkor megjelent kormányrendelet lehetőséget biztosított arra is, hogy szükség esetén a cég vezetőségét visszahívja, a képviseletre jogosultak jogait felfüggessze vagy korlátozza.

550 ezres illetménye mellé havi 640 ezret kap a gyógyfürdőtől a harkányi fideszes polgármester

Plusz az apró, ugye. Merthogy Baksai Tamás, Harkány fideszes polgármestere a címben foglaltakon felül 82 ezres havi költségtérítésre is jogosult polgármesterként. Ebben nem is volt választása, ahogyan a törvény által rögzített polgármesteri tiszteletdíjban sem. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-nél azonban elviekben nem lett volna kötelező felügyelőbizottsági-tagságot vállalnia. De elfogadta e nehéz terhet, majd az elnöki tisztséget is, és persze az érkezése előtt megduplázott, de alapra sem kevés fb-elnöki juttatást is. A harkányi polgármester így komoly, nagy budapesti önkormányzati cégek fb-elnöki juttatásait is lepipálta. A bruttó 644 ezres havi tiszteletdíjra valószínűleg elég sokak fel is kapják a fejüket. Főleg, hogy ehhez egy kicsit kellett még”trükközni” is

Nyolcmilliót vett volna fel a leköszönő polgármester, de jóval kevesebb pénz járna neki

Elszámolta magát Nagy Gábor Tamás, az I. kerület leköszönő fideszes polgármestere: nem 158, hanem 37 nap ki nem vett szabadsága volt, így nem 8 millió, hanem körülbelül egymillió forintot fizetnek ki neki – közölte V. Naszályi Márta polgármester.

Miért a saját milliós fizetéseikkel indítanak az új polgármesterek?

A helyzet a sima pénzéhségnél kicsivel árnyaltabb, nincs ugyanis nagy mozgástere a testületnek a béreket illetően de tény, hogy sok helyütt több pénz áramlik ki a felsővezetők bérére, pusztán a több alpolgármesteri poszt miatt.
Találatok: [593]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>