Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Állami-önkormányzati fizetések highlight_off

Lapok:

Magyar Hírlap highlight_off

Magyar Hírlap

A Magyar Hírlapot 1968-ban alapították a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának napilapjaként. A rendszerváltás után liberális fordulatot vett, külföldi tulajdonba került, először az angol Maxwell, majd a Marquard nevű céghez. 2003-ban a svájci tulajdonú Ringier kiadó magyarországi leányvállalata, a Ringier Kiadó Kft. tulajdonába került. 2006-ig a lap liberális, balliberális irányvonalat képviselt, mely a centrum irányába húzott. A politikai rányváltásra azután került sor, hogy 2005 szeptemberében Széles Gábor magyar üzletember vásárolta meg a lapot, mely addigra túl volt egy viszontagságos időszakon, ugyanis a Ringier Kft megvásárolta a Népszabadságot is, amely jelentős jogi akadályt képzett. A vonatkozó törvény értelmében ugyanis egy vállalat nem birtokolhatott két lapot, így a Kft. megvált a Magyar Hírlaptól, ami egy rövid ideig nem jelent meg. Az ideológiai és politikai változások 2006-ban következtek be, a Magyar Hírlap egy konzervatív, jobboldali, antiglobalitsa, polgári kötődésű napilappá vált. Online felülete a magyarhirlap.hu. A lap kiadója jelenleg a Magyar Hírlap Kiadói Kft., melynek tulajdonosa az SGH Kft.-n keresztül  Széles Gábor és családja.

Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Simor András 1,65 milliárdos alapja

Vagyonos emberek az állami intézmények vezetői – ez derül ki a vagyonnyilatkozataikból. Budán, Zuglóban, a XIII. kerületben, a Belvárosban, de Zalaegerszegen, Békéscsabán és több kisebb vidéki faluban is rendelkeznek ingatlanokkal. Jócskán van megtakarításuk – van, akinek tartozása is – és készpénzük, kiemelkedő Simor András jegybankelnök 1,65 mil­liárd forintos, befektetési alapban tartott vagyona.

Bevallották vagyonukat a képviselők

Nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok. A parlament honlapján elérhető dokumentumok nagy különbségeket mutatnak a politikusok anyagi helyzetében. Kiderül belőlük a többi között, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti ingatlanjait ötven évre ingyenesen átengedte a helyi fiatal futballakadémistáknak, és az is, hogy Schmitt Pál és Mesterházy Attila egyaránt szeret motorozni.

Itt a vagyonnyilatkozatok ideje

Január 31-ig kell nyilatkozniuk az országgyűlési képviselőknek a 2011. december 31-i állapotnak megfelelő vagyoni, jövedelmi és gazdasági érdekeltségi helyzetükről. Saját nyilatkozatukhoz kell csatolni a velük közös háztartásban élő házastárs, élettárs, valamint gyermek nyilatkozatát is.

Havas nem sokallja a bérét

„A közalkalmazotti bértábla lehetőséget ad az egyedi bérezésre, fizetésemet törvényesen kapom” – reagált lapunknak Havas Szófia arra, hogy a Mindennapi.hu megírta, az orvos megközelítőleg nyolcszázezer forintot keres a Szent János kórház III. belgyógyászati osztályán.

Rendeznék a képviselői fizetéseket

A mai, igencsak szóródó parlamenti képviselői fizetések helyett egy új jogszabály szerint átlagosan nem fognak többet keresni a képviselők. A rendszer sokkal átláthatóbb lesz, megszűnnek a zavaros, visszaélésekre és a „trükközésre” lehetőséget adó viszonyok – így foglalható össze Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslata, amelynek tegnap kezdődött a vitája az Országgyűlésben.

Alapos volt az egyeztetés

A jogszabályoknak megfelelő, alapos egyeztetési folyamat eredményeként született meg a parlamentnek benyújtott, a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényjavaslat – reagált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Jóri András adatvédelmi biztos hétfői közleményére. A tárca emlékeztetett, Jóri maga is részt vett az egyeztetésben, észrevételeit be is építették a tervezetbe.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>