Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Állami-önkormányzati fizetések highlight_off

Kulcsszavak:

összeférhetetlenség highlight_off
Találatok: [37]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Vizsgálják a miniszteri biztossá vált fideszes képviselő összeférhetetlenségét

A fideszes Csiba Gábort, egykori Borsod megyei kórházvezetőt Pintér Sándor belügyminiszter miniszteri biztossá nevezte ki tavaly, 2017 áprilisában, majd 2018. március 31-ig meghosszabbította a kinevezését. Ezzel Csiba a Belügyminisztérium miniszteri biztosaként lett felelős a büntetés-végrehajtási egészségügyi központ kialakításáért és felügyeletéért. Csiba Gábor tehát miniszteri biztos, ám ezzel párhuzamosan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja jelenleg is.

Kerényi János képviselő lesz, már nem kormánymegbízott

A tisztségek összeférhetetlensége miatt tíz, a választáson országgyűlési képviselői mandátumot szerzett kormánymegbízott megbízatása megszűnt - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) hétfőn.

Íme a képviselők jövedelmi toplistája

Hiányos, rosszul kitöltött, már-már hamisnak mondható jövedelembevallások sora található a parlamenti képviselői vagyonnyilatkozatok között. E dokumentumok mai formájukban inkább a választók megtévesztését, mint az átláthatóságot szolgálják.

Kósa Lajos az önkormányzati tisztségviselők díjazásáról

Az eredeti tervekkel ellentétben nem jövő január 1-jén, hanem csak a 2014-es helyhatósági választás után módosulnak az önkormányzati tisztségviselők javadalmazásának szabályai. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a halasztást azzal magyarázta: nem szeretnék, ha az érintettek díjazása akkor változna, amikor az országban egyébként "nem nagyon változnak" a fizetések.

Félmilliós fizetés a járási vezetőknek

Ügyintéző magyarok millióinak élete változhat meg jövő januártól az új járási rendszer bevezetése miatt. Több tucat ügyben az eddig illetékes önkormányzati okmányiroda helyett az újonnan létrejövő járási hivatalokba lesznek kénytelenek elfáradni, amelyek a legfrissebb Magyar Közlönyben szereplő kormányrendeletben kihirdetett járási székhelyeken lesznek.

Nem kell megmagyarázni a "pofátlan" prémiumokat

Már magyarázkodniuk sem kell júliustól a polgármestereknek, ha mondvacsinált okokból jutalmazzák meg kádereiket – akár veszteséges cégeknél is.

Kivizsgáltatjuk az állam­titkár pénzét

Hiába a Blikk cikkei, ismert jogászok egyértelmű álláspontja, Pleschinger Gyula adó- és pénzügyekért felelős államtitkár hallgat a havi 300 ezer forintos fizetéséről. Lapunk ezért úgy döntött, összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez a parlament mentelmi bizottságánál.

Pleschinger nem lehet igazgatósági tag

Fizet az államtitkár vagy sem? Ha bebizonyosodik, hogy a Blikknek van igaza, úgy Pleschinger Gyula gazdasági államtitkár mintegy 1,8 millió forintot vett fel törvénytelenül az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatóságának tagjaként. Így a pénzt illene visszafizetni, még ha egy későbbi törvénymódosítás meg is szüntethetné az összeférhetetlenséget.
Találatok: [37]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>