language

Kulcsszavak:

állami / önkormányzati vállalat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4409]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Matolcsy-recept: Vedd meg kétszer ugyanazt az ingatlant, aztán fizess érte még bérleti díjat is

Hatalmas összegeket költ a saját épületeire a jegybank. Volt olyan nap, amikor az MNB kétszer is pénzt tolt ingatlanos cégébe.

Betekinthetett az ellenzék Mr. Oroszország és az egykori ITM szerződésébe, és elámult

Valamit tudhat Klaus Mangold, a Paks 2 bizniszben is közvetítő Mr. Oroszország: számára fantasztikusan előnyös és a magyar adófizetők számára borzasztó előnytelen szerződést kötni a Fidesz-kormánnyal legalábbis biztosan képes – írta Facebook-bejegyzésében Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke.

Ha lopni akarnának egy óvodafelújításból, pont így tennék

A kispesti korrupciógyanús ügyek közül talán a kerületi Százszorszép Óvoda renoválásának története és körülményei a legárulkodóbb azzal kapcsolatban, hogy a hatóságok milyen ügyeket vesznek górcső alá a kerületben. A projekt kapcsán 2019 óta nyomoz az NNI, a kivitelezést a XIX. kerületi botrányokban vastagon érintett Kránitz Krisztián alá tartozó kerületi vagyongazdálkodási szervezet bonyolította le, a nyertes pályázó pedig Kránitz spanyolországi szomszédja volt.

Nem a város a tulajdonosa a környékbeli napelemparkoknak, így spórolni sem igen tud velük

Komló – Az utóbbi napokban több üzenetet kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mi történik a környékbeli napelemparkok által termelt energiával, és miért nem tud ezzel spórolni a város. A válasz igen egyszerű: nem az önkormányzat tulajdonában vannak.

Matolcsy révén sok százezres fizetésemelést kaphat egy sor állami vezető

Újabb állami vezetőknek juttathat bőkezű fizetésemelést a kormány, a jegybankelnök tervezett béremelése ugyanis továbbgyűrűzik.

Több helyen egyszerre tűntek el adatok: három év alatt sokat romlott a tanúk emlékezete a Vári-ügyben

Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott Vári Attila, a Pécsi Sport Nzrt. (PSN) és a vízilabda-szövetség volt vezetője ellen indított pótmagánvádas eljárás a Szigetvári Járásbíróságon.

Továbbra sincs gyanúsítottja a Microsoft-ügynek, a külföldi hatóságok iratait fordítják

Hadházy Ákos feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészség 2019. augusztusában rendelte el a nyomozást az úgynevezett Microsoft-ügyben (hogy mi is ez az ügy, azt a cikk végén foglaltuk össze). Hadházy bő két évvel később, 2021. decemberében érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy mit sikerült elérni a nyomozásban. Akkor Polt Péter azt válaszolta, hogy a nyomozás folyamatban van, gyanúsított kihallgatására még nem került sor.

Zátonyra futott a Gyulahús Kft. befektetőkeresése

Ahogy egy évvel ezelőtti cikkünkben tippeltük: a megállapított szigorú feltételek és sok pénz mellett sem szakmai, sem pénzügyi befektető nem kíván a gyulai húsipari cég kisebbségi tulajdonosa lenni. Holott egy állami pályázaton csaknem 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a többségi tulajdonos gyulai önkormányzat.

Háromhavi jutalmat javasolnak a médiahatóság munkatársainak

Átlagosan 3 millió forint körüli jutalomra számíthatnak a médiahatóságnál jól dolgozók a parlamenti szakbizottság javaslata alapján. A médiahatóság szerint „a versenyképes jutalmazás nélkülözhetetlen a speciális szakértelemmel rendelkező szakembergárda motiválásához, megtartásához, és így a közfeladatok magas szakmai színvonalú ellátásához”. Az NMHH jövőre több mint 13 milliárd forintot fizethet ki személyi juttatásként, ebből kétmilliárd lehet a jutalmak összege.
Találatok: [4409]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>