language

Kulcsszavak:

állami / önkormányzati vállalat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4661]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Tiborcz és Garancsi érdekeltsége megzsarolhatta a kormányt, de nem jött be

20 milliárd forinttal drágult az állami intézményeknek szánt Dürer Park-projekt. Az NGM szerint ha a kormány nem fizet többet, leállhat a kivitelezés – a kormány nem fizet többet.

Megnyitása óta veszteséges a besenyszögi önkormányzat vágóhídja, a polgármester mégis tolja bele a pénzt

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kistelepülés önkormányzati vállalkozása 100 milliós veszteséget termelt, amelyet közpénzből fognak kifizetni. A felelősség és a veszteség kimutatására készült könyvvizsgálói jelentés tartalmát titkolja a polgármester.

A Pécsi Ítélőtáblát érdekelné, miért utalt 52,5 millió forintot Bánki Erik cégének a pécsi Volvo-botrány harmadrendű vádlottja

Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő egyik cégének is juthatott 52,5 millió forint abból a nagyjából 2,4 millió eurós (napi árfolyamon 935 millió forintos) összegből, amennyivel érdemi munkát nem végző közvetítők gazdagodtak a pécsi közlekedési vállalat Volvo-botrány néven elhíresült buszbeszerzésekor, derült ki az ügyben másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék áprilisi ítéletének a Telex birtokába került írásbeli, tételes indoklásából. Bánki cégének, a Németországban bejegyzett Zeta Services GMBH-nak – amiben az országgyűlési képviselőnek előbb 75, majd 91 százalékos részesedése volt – P. Endre volt az ügyvezetője. Ugyanő volt a Thaiföldön bejegyzett Taki Company Limitednek az ügyvezetője is, amely 550 ezer eurót (~215 millió forint) kapott – hogy pontosan miért, azt a nyomozás és az első fokon eljáró bíróság nem tárta föl.

Házfelújítási botrány: Trippon Norbert is a nyomozás célkeresztjébe kerülhet

Személyesen Trippon Norbert felelősségét is megállapíthatják abban a nyomozásban, amit a DK-s újpesti alpolgármester és felesége családi házának felújításával kapcsolatban rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – értesült a Magyar Nemzet. Az adóhatóság által folytatott nyomozásban ugyanis az is felmerült, hogy a politikus feleségének kiállított, a házfelújításhoz felhasznált, sokmilliós fiktív számlákért Trippon a saját bankszámlájáról utalt pénzekkel fizetett.

Nincs az a lyukas költségvetés, amiből ne futná NER-irodaházak több száz milliárdos megvásárlására

Gyurcsány alatt egy kormányzati negyed is sok volt a Fidesznek, a NER hármat is épít, amelyeket aztán a kormány sok száz milliárd forintért megvásárol.

A kormány suttyomban megveszi a Dürer Park irodaházait, és már ki is fizetett 80 milliárdot

A kormány megvásárolja a Dürer Park irodaházait. A Városliget mellett felhúzott hatalmas épületeket a tervek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank és több másik állami cég állományával töltik fel. Az ingatlanügylet előkészületei a nyilvánosság kizárásával zajlanak 2022 óta, jóllehet az állam 80 milliárd forintot már ki is fizetett a beruházónak. A teljes vételár 120 milliárd forint lehet. Ez a második olyan nagy magánberuházás Zuglóban, melybe beszáll az állam: a Bayer Bosnyák téri építkezésébe 244 milliárd forintot pumpáltak utólag a költségvetésből.

Közpénzek vándoroltak a győri fideszes képviselőkhöz – állítja a civil polgármesterjelölt a kampányfinisben

Két, a győri képviselői helyekért most is induló fideszes politikus számlázott olyan cégnek, amely a győri hulladékgazdálkodó vállalattal – GYHG – állt szerződésben, majd olyan cégeknek számlázott tovább, amelyek a kifizetések után a tatabányai cégtemetőben végezték – jelentette be a Tiszta Szívvel a Városért polgármesterjelöltje, Pintér Bence keddi sajtótájékoztatón.

Az állami mutyisorozat ékes epizódja lehet a nagy reményű csornai napelemgyár csődje

Újabb közpénzmilliárdok úsznak el azzal, hogy földbe állt az üzem, amelynek alapkövét a város szülötte, Áder János akkori államfő tette le.

Az LMP megyei elnöke így hordott haza fillérekért egy egész irodát Kiskunfélegyházán

Miután a kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat 2017-ben befejezte tevékenységét, és a jogszabályok szerint dönteni kellett a megszüntetéséről, a szervezet elnöke, a jelenleg polgármesteri babérokra törő Kis-Szeniczey Kálmán (LMP) beült az elszámolóbizottságba is, ahol megszavazta, hogy ő és az irodavezetője fillérekért megvásárolhassanak gyakorlatilag minden mozdítható eszközt. A közérdekű adatigénylésünkre megküldött adatokból kiderül, hogy a duó mindössze negyvenezer forintért vitt haza egyebek mellett számítógépeket, laptopot, hűtőszekrényt, diktafont, de még kávéfőzőt is. Miután az önkormányzat jobboldali vezetése tudomást szerzett az akcióról és büntetőeljárást helyezett kilátásba Szeniczeyék ellen, a férfi és az irodavezetője visszaszolgáltatta az eredetileg 1,7 millió forintért beszerzett eszközöket.
Találatok: [4661]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>