Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

állami / önkormányzati vállalat highlight_off

Akták:

Simicska-közeli cégek állami megbízásai highlight_off

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a közpénzből finanszírozott tendereket és megkerülhetetlen szerepet töltenek be nem csak az építőiparban, de a hirdetési piacon is. Simicska Lajost Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársaként szoros viszony fűzi több vezető Fideszes politikushoz is.

 

Simicska Lajos felemelkedése és bukása (RTL Klub, Házon kívül 2017-06-14)

Találatok: [37]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Zsíros szerződést kapott Simicska és Kuna Tibor cége a Szerencsejáték Zrt.-től

Szilveszter utáni első napon a Hung-Ister Zrt. esetében összesen 2,3, míg a Trinity Kft.-nél egy 5,5 milliárd forintos megállapodás lépett érvénybe.

Fekete Györgyék eddig támogatták Simicska médiáját, de mi lesz a gecizés után?

Aggodalommal vegyes kíváncsisággal fordultunk a Magyar Művészeti Akadémiához, akiktől második nekifutásra szerződéseket is kaptunk.

Egy sikersorozat vége: a köztévéből is kitennék Simicska cégét

Évente nagyjából 2,8 milliárd forinttól eshet el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hung-Ister Zrt., ha a köztévé nem velük gyártatja le a lottósorsolásos műsort. Márpedig a Blikk értesülései szerint az MTVA-nál erre készülnek.

Kívánjuk a sajtó szabadságát – így törli bele a lábát Magyarország Kormánya

Állami eszközökkel rendeznek át teljes piaci szegmenseket, ha kell politikai erőszakkal távolítanak el főszerkesztőt, propaganda gépezetté silányítják a közmédiát. A Mérték Médiaelemző Műhely átfogó jelentésben szedte össze, hogyan fojtja meg a politika a független sajtót.

Keleti nyitás: Papíron egyelőre csak a Közgép profitált az azeri baltás gyilkos elengedéséből

Elbukott milliárdjai miatt támad Simicska

Az utóbbi évek egyik legsikeresebben fejlődő hazai cégbirodalmának vezérhajóin ütött méretes léket Orbán Viktor kormányfő, amikor elkezdte kiszorítani a gazdasági hatalomból volt barátját, Simicska Lajost.

Philip lép Simicskáék helyébe

Júliusig marad az MTV vezérigazgató-helyettese Rákay Philip (43), de a Blikk úgy tudja, utána külső műsorgyártó lesz, s azt a pozíciót töltheti be, amit korábban az Orbán Viktor miniszterelnökkel összebalhézó Simicska Lajos, pontosabban az ő érdekeltségei, melyek milliárdos árbevételre tettek szert.

Újabb Simicska-katona esett el

Az MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt. közgyűlésén az MVM mint tulajdonos indoklás nélkül visszahívta Gopcsa Péter igazgatósági tagot, akinek így vezérigazgatói tisztsége is megszűnt – erősítette meg lapunk értesülését az állami energiacsoport. Bár az MVM további információkkal nem szolgált, a távvezeték-építő leányvállalat honlapján hétfőn már Patay László szerepelt vezérigazgatóként és az igazgatóság új tagjaként.

Lázár: Puch László tud a legtöbbet Simicskáról

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint neki nem tiszte megvédeni Orbán Viktor, de egy interpellációra adott válaszban azt mondta: Simicska Lajosról az MSZP egykori pénztárnoka tud a legtöbbet.
Találatok: [37]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>