language

Intézmények:

Állami Számvevőszék (ÁSZ) highlight_off

Személyek:

Karas Monika highlight_off

Karas Monika

Karas Monika magyar újságíró, jogász, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2021-ben lemondott elnöke, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának korábbi elnöke. Ezt követően 2021. novemberétől az Állami Számvevőszék alelnöke lett.

Kinevezése előtt ügyvédi tevékenységéről vált közismertté, miután 2005-ben a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. jogi képviseletét sikeresen ellátva megnyerte az Orbán Viktor és felesége szerepével kapcsolatos pert az Élet és Irodalommal szemben, habár ezzel összefüggésben a Magyar Nemzet képviseletében hazugságon kapták. Ismertebb ügyfelei közé tartozott többek között Habony Árpád, Rogán Antal, a HírTV, Lánchíd Rádió, Magyar Fórum Kiadói Kft., Fidesz–MPSZ is. (forrás: Wikipedia)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Matolcsy révén sok százezres fizetésemelést kaphat egy sor állami vezető

Újabb állami vezetőknek juttathat bőkezű fizetésemelést a kormány, a jegybankelnök tervezett béremelése ugyanis továbbgyűrűzik.

Végkielégítés és kártalanítás címén nettó 41 milliót kapott az NMHH lemondott elnöke

Karas Monikát 2013 augusztusában választották meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének. Mandátuma kilenc évre szólt, így 2022 szeptemberében már az új összetételű parlamentnek kellett volna szavaznia az utódjáról. Karas azonban az idén októberben lemondott. A döntés nem csak a kormányoldalnak kedvezett. Az NMHH 24.hu-nak küldött tájékoztatása alapján az elnök jelentős összeget kapott végkielégítés és kártalanítás címén. Csak azért 35 millió forintra jogosult, mert egy évig nem helyezkedhet el a médiában. Új munkahelyén, az Állami Számvevőszék alelnökeként ugyanakkor máris havi 4,2 milliós bruttó bérre jogosult, ami lényegében megegyezik eddigi fizetésével.

Orbánt Viktort leleplezik trükkjei: "A király meztelen"

Orbán Viktor úgy játszadozik a független intézmények vezetőinek kinevezésével, cserélgetésével, hogy a jelenlegi hatalom befolyását fenntartsa arra az esetre is, ha elveszíti a választásokat.
Találatok: [4]  Oldalak:   1