language

Intézmények:

Állami Vagyonügynökség highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nem ment olajozottan – Áfacsalás, tanulmányírás és a kitiltások

Máig sem cáfolt híresztelések szerint a hazai növényolajgyártás legnagyobb, amerikai tulajdonban álló cégétől érkezhettek azok az információk, amelyek alapján a washingtoni kormányzat magyar főtisztviselőket, „kormányhoz közeli üzletembereket” tiltott ki az Egyesült Államokból. A háttérben az élelmiszer-keres­kedelem pestise, az áfacsalás ijesztő kontúrjai rajzolódnak ki. Rekonstrukciós kísérletünket olvashatják.

Madarakat veszélyeztet a Hubertus Bt. tevékenysége

Súlyosan veszélyezteti a vízi élővilágot a Balaton déli partján, a Nagybereki Fehérvíz Természetvédelmi Területen a Hubertus Bt. tevékenysége – állapította meg frissen lezárult vizsgálatában Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

Budai rárepült a madárrezervátumra

Természetkárosítás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tett Budai Gyula a nagybereki madárrezervátum ügyében. Az elszámoltatási biztos szerint gond van az állami föld bérleti szerződésével, valamint a védett terület vízszintjével is. A haszonbérlő szerint a vádak alaptalanok.

Budai csak az elmúlt évekre utazik

Az elévülési határidőkre hivatkozva csak az elmúlt tíz évre vonatkozóan vizsgálódik és tesz feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a nagybereki madárrezervátum ügyében – ezt maga az érintett mondta el lapunknak.

Vörös föld - Hogyan került magánkézbe a magyar alumíniumipar?

A környezeti katasztrófát okozó ajkai timföldgyár is akkor került állami tulajdonból magánkézbe, amikor 1995–1997 között lezajlott a Hungalu Rt.-hez tartozó teljes magyar alumíniumágazat privatizációja.

Lötyögtetés után segítségkérés a kormányfőtől (olaj-ügyek VI.)

A Kordax Rt. nevéhez fűződik a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb adócsalása. A cég vezetőjének jó politikai kapcsolatai voltak, és ahogy a többi olajos cég is, egy jogi kiskaput kihasználva kerülte ki az adó- és vámfizetést.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>