language

Helyek:

Amerikai Egyesült Államok highlight_off
Dél-Amerika highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Pénzmosás gyanújába keveredett a világ legnagyobb bányászati cége

Vizsgálatot indított az amerikai igazságügyi minisztérium a világ legnagyobb nyersanyag-kereskedő és bányászati cége, a Glencore ellen. A cégnek valószínűleg a venezuelai, a nigériai és a kongói demokratikus köztársaságbeli tevékenységével kapcsolatban kell dokumentumokkal szolgálnia a 2007-től napjainkig terjedő időszakról – írja a Bloomberg.

Brazíliának nem kell Snowden

Brazília nem tervezi, hogy politikai menedékjogot ad Edward Snowdennek. Pedig az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa felajánlotta, hogy cserébe segítene annak feltárásában: az NSA mennyi titkos adatot gyűjtött Brazíliában. Az amerikai elnök pedig a nagy technológiai cégek fejeivel találkozott.

Brazíliáig érhetnek az amerikai adatgyűjtési botrány szálai

Vizsgálatot kezdett a brazil parlament azután, hogy értesülések szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség megfigyelte Dilma Rousseff brazil elnök és Enrique Pena Nieto mexikói államfő korábbi kommunikációját. Mindez azokból az amerikai titkosszolgálati dokumentumokból derült ki, amelyeket vasárnap közölt a Globo brazil televízió.

Hugo Chávez is Julian Assange mellett állt ki

Hugo Chávez hétfőn „radikális válaszlépésekkel” fenyegette meg Nagy-Britanniát arra az esetre, ha a hatóságok erőszakkal behatolnának Ecuador londoni nagykövetségére. Felhívta a brit kormány figyelmét, hogy „Ecuador nincs egyedül”. Nem részletezte, hogy milyen akcióra gondol, csak annyit közölt, hogy az már „előkészületben van”.
Találatok: [10]  Oldalak:   1