language

Helyek:

Amerikai Egyesült Államok highlight_off
Egyesült Királyság highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Megint borult az offshore-bili, magyarok is érintettek

A 2016-ban Panama-iratok néven elhíresült kiszivárgott adathalmaz alapjaiban rengette meg a világpolitikát, az offshore-bili annyira kiborult, hogy államfő is mondott le miatta. Most megérkezett a folyatás, a szigetországok adatain alapuló Paradise-iratok, amiben szintén a híres emberek, fontos politikusok, gigacégek, és különböző államok offshore-költései szivárogtak ki.

Összefogott a Guardian és a New York Times a brit kormány ellen

A londoni fenyegetések miatt a The Guardian című londoni napilap megegyezett a The New York Times (NYT) amerikai újsággal, hogy hozzáférést biztosít számára az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa, az Edward Snowden által kiszivárogtatott egyes titkos dokumentumokhoz.

Újabb kiszivárogtatásokkal fenyeget a Snowden-ügyben bajba került újságíró

Glenn Greenwald az az újságíró, aki elsőként hozott nyilvánosságra az amerikai hírszerzés volt informatikusa, Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumokat. Élettársát, David Mirandát vasárnap a terrorizmus elleni brit törvényre hivatkozva több órára feltartóztatták a Heathrow repülőtéren, kihallgatták, elkobozták számítógépét, mobiltelefonját, digitális fényképezőgépét és memóriakártyáit. Mirandának fel kellett fednie az elektronikus postafiókjához és a közösségi oldalakhoz használt jelszavait is.

A Guardian-razziát kérik számon a brit hatóságokon

A Snowden-ügy feltárásában bevetett brit módszerek a szólásszabadságot veszélyeztetik az Európa Tanács szerint. A brit titkosszolgálat már feldúlta a Guardian szerkesztőségét, és valószínűleg törvénytelenül tartóztatta fel és hallgatta ki a lap egyik újságírójának az élettársát.

A britek is segítik az internet nagyüzemi lehallgatását

A világ nemzetközi telefonos és internetforgalmának jelentős részét bonyolító optikai kábelek forgalmába is bele tudnak hallgatni az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) munkatársai, a brit titkosszolgálat közreműködésével.

Lehallgatták a G20-küldöttségeket is

A brit kormány kommunikációs figyelőszolgálata (GCHQ) a húsz vezető, fejlett és felzárkózó gazdasági hatalom (G20) két magas szintű londoni értekezletén is lehallgatta a résztvevők elektronikus és telefonos adatforgalmát - írta hétfőn a Guardian.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>