language

Helyek:

Amerikai Egyesült Államok highlight_off

Kulcsszavak:

háttér highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Az amerikai igazságügyi minisztérium nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Magyar Nemzet értesülését

Az Átlátszó érdeklődésére az amerikai igazságügyi minisztérium (Department of Justice, DOJ) szóvivője, Nicole Havas Oxman nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a magyar hatóságok által „nagy összegű pénzmosás” gyanújával az Interpol körözési listáján is kerestetett F. Péter András az Egyesült Államokban tartózkodna, és hogy erről a magyar hatóságokat is értesítették volna. A szóvivő úgy fogalmazott, hogy a DOJ nem kívánja kommentálni ezt az értesülést.

Csalók bolhapiacává válhat a tudomány

Eleinte jó kezdeményezésnek tűntek a szabad hozzáférésű folyóiratok, de ma már egyre több lap él vissza a kutatók publikálási kényszerével. John Bohannon, a Science újságírója egy érdekes kísérlettel tesztelte a folyóiratok hitelességét, és lesújtó eredményre jutott.

Mélyre ásta a magyar gazdagok titkait Svájc

Új lendülettel vágna neki a külföldre menekített magyar vagyonoknak a kormány - jelentette be szerdán Lázár János. Az egyes becslések szerint akár 2000 milliárd feletti vagyont azonban nehéz lesz megadóztatni - ez egyelőre még Németországnak sem sikerült.

Nyilvános az amerikai katonai hírszerzési büdzsé

Az Obama-adminisztráció múlt héten tette közzé a Nemzeti Hírszerzési Program (NIP) és a Katonai Hírszerzési Program (MIP) 2010-es – 53,1 milliárd illetve 27 milliárd dolláros – költségvetését. A kormányzat ezzel újabb lépést tett a hírszerzés átláthatóbbá tétele felé.

Hiába kopogott a WikiLeaks a Fehér Házban

A Wikileaks megkereste a Fehér Házat az afganisztáni katonai jelenléttel kapcsolatos több tízezernyi dokumentum kiszivárogtatása előtt, hogy segítsen "minimalizálni ártatlan informátorok megnevezésének esélyeit", de nem kapott választ kérésére.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>