language

Helyek:

Amerikai Egyesült Államok highlight_off
Kongói Demokratikus Köztársaság (Zaire) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Pénzmosás gyanújába keveredett a világ legnagyobb bányászati cége

Vizsgálatot indított az amerikai igazságügyi minisztérium a világ legnagyobb nyersanyag-kereskedő és bányászati cége, a Glencore ellen. A cégnek valószínűleg a venezuelai, a nigériai és a kongói demokratikus köztársaságbeli tevékenységével kapcsolatban kell dokumentumokkal szolgálnia a 2007-től napjainkig terjedő időszakról – írja a Bloomberg.

Megint borult az offshore-bili, magyarok is érintettek

A 2016-ban Panama-iratok néven elhíresült kiszivárgott adathalmaz alapjaiban rengette meg a világpolitikát, az offshore-bili annyira kiborult, hogy államfő is mondott le miatta. Most megérkezett a folyatás, a szigetországok adatain alapuló Paradise-iratok, amiben szintén a híres emberek, fontos politikusok, gigacégek, és különböző államok offshore-költései szivárogtak ki.

Kongói hadúrral üzletelt egy Obama által kinevezett tanácsadó

Sokmillió dolláros aranyüzletet próbált kötni egy kongói hadúrral, az amerikai Camac olajcég vezetője - derül ki egy ENSZ-vizsgálatból. A nigériai származású üzletember - akit korábban Barack Obama amerikai elnök nevezett ki egy kereskedelmi tancsadó testületbe - 30 millió dollárt bukott az üzleten.
Találatok: [3]  Oldalak:   1