language

Kulcsszavak:

antikorrupció highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2398]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Több százmillió forintos végrehajtást indított a belügy az Országos Roma Önkormányzat ellen

Olyan tételekről van szó, amelyek még a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába programhoz és hasonló projektekhez kötődnek.

Tízéves, elavult adatokkal cáfolja a növekvő korrupciót Facebook-hirdetésben az MCC

A Gyurcsány-Bajnai kormányok idején 1 százalék, majd Orbán Viktor kormányzása alatt 4,7-re nőtt, mi az? Nem a GDP. Pedig ennek az adatnak nagyon örül a kormányközeli MCC Gazdaságpolitikai Műhely vezetője. Sebestyén Géza fizetett hirdetésben mutatja a Facebookon, hogy „bezzeg” Romániában és Szlovákiában nagyobb a korrupció, miközben hazánk ellen indít eljárást az unió. Teszi ezt egy 2013-as adatsor alapján, miközben ugyanabban a világbanki felmérésben léteznek ennél frissebb adatok is, de azok már egészen mást mutatnak.

Ezután sem éri meg jelenteni a korrupciót, mondják civilek az új panasztörvényről

Kedden fogadta el a parlament a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről és a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló szóló törvényjavaslatot. A jogharmonizációs célú törvényjavaslat egyebek mellett szabályozza az úgynevezett belső visszaélés-bejelentési rendszert, amelynek révén a köz- és a magánszférában foglalkoztatottak a tapasztalt jogsértéseket bejelenthetik, írja az MTI.

Hiába néz ki jól papíron a közbeszerzési rendszer, a gyakorlatban mégis csak a költségeket növeli

Az uniós nyomásra létrehozott korrupcióellenes hatóság letette az asztalra az első jelentését, amiben a közbeszerzési rendszert vizsgálták. Ebben arra jutottak, hogy a közbeszerzés magyarországi jogi kerete alapvetően megfelel a nemzetközi szabványoknak és iránymutatásoknak, de „a rendszer összességében véve mégis diszfunkcionális, költségnövelő hatással bír, és nem teljesíti a közbeszerzési törvényben deklarált céljait – nevesül a közpénzek hatékony felhasználását, a közpénzfelhasználás átláthatóságának és nyilvános ellenőrizhetőségének biztosítását, továbbá a tisztességes verseny feltételeinek megteremtését, valamint a közérdekű célkitűzések elősegítését”.

Hadházy Ákos Mészáros Lőrinc feljelentésével teszteli az új korrupcióellenes hatóságot

Egy 40 milliárdos bizarr buliról van szó – írja a független képviselő. „Tettem egy próbafeljelentést a gázszerelő egyik primitíven manipulált közbeszerzése ügyében. Egy régebbi korrupcióinfón már bemutatott, 40 milliárdos bizarr buliról van szó, ahol úgy kaptak előre 40 milliárdos megbízást, hogy nem is lehetett tudni, hogy hol és mit kell majd építeni” – írja friss Facebook-posztjában Hadházy Ákos.

Bár már négy hónapja működik, nincs sok nyoma az Integritás Hatóságnak

Bár november közepe óta létezik, nem sok jele van annak, hogy immáron négy hónapja működik egy EU nyomására létrehozott, korrupcióellenes Integritás Hatóság (IH). A szervezet ezúttal sem válaszolt – immáron sokadszor feltett – kérdéseinkre, így például arra, hogy konkrétan bármilyen, korrupciógyanús ügyben élt-e a törvényben biztosított jogával, azaz indított-e vizsgálati eljárást, kezdeményezte-e más szerv eljárását, indított mulasztási pert a bíróságon?

Civil jogvédők: Sok a hiányosság az új bejelentővédelmi törvényjavaslatban

Bár a befagyasztott uniós pénzeket nem érinti, az Európai Bizottság kötelezte a magyar kormányt, hogy ültesse jogrendjébe a bejelentővédelemre vonatkozó uniós irányelvet, amit már 2021 decemberéig meg kellett volna tennie. A K-Monitor, a Transparency International és a TASZ közös elemzésben vizsgálta meg a kormány által nemrég benyújtott törvényjavaslatot – írja a K-Monitor blogja, a K-Blog.

Egy alkotmánybíróval is találkozott Schadl György, mielőtt elfogták

Schadl György néhány héttel elfogása előtt találkozott Czine Ágnes alkotmánybíróval is. Hogy miről beszéltek, az egyelőre nem derült ki.

Nem minden civil tag szavazta meg a Korrupcióellenes Munkacsoport első jelentését

A Transparency International Hungary, a K-Monitor és az Átlátszó delegáltja nemmel szavazott, két további civil tag tartózkodott az Integritás Hatóság mellett létrejött Korrupcióellenes Munkacsoport első éves jelentéséről szóló hétfői szavazáson. Az Átlátszó azért nem szavazta meg a rohammunkában készült jelentést, mert a kormányoldal nem támogatta az egyes kiemelt állami szervek sajtókapcsolatainak, pontosabban egyes sajtótermékek diszkriminációjának vizsgálatára vonatkozó javaslatunkat, és „civil álláspontként” jelenítette meg a közérdekű adatok megismerhetősége körében az elmúlt tíz évben sorozatosan megvalósított jogkorlátozásokat.
Találatok: [2398]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>