Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

antikorrupció highlight_off
csalás highlight_off
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Európai Parlament: Magyarország úgy működik, mint egy adóparadicsom

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jelentést fogadott el, amely szerint hét uniós ország, Magyarország mellett Belgium, Ciprus, Írország, Luxemburg, Málta és Hollandia adóparadicsom-szerűen működik, és lehetővé teszi az agresszív adótervezést.

Hadházy betört Simonka birodalmába, feljelentést tesz

Egy Simonka György fideszes politikushoz köthető alapítvány (a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány) félmilliárd forintos pályázatához gyűjtöttek aláírásokat egy tótkomlósi színházi előadáson, most Hadházy Ákos független képviselő feljelentést tesz okirathamisítás miatt, mert álláspontja szerint a civil szervezetnek a saját rendezvényein kellett volna a résztvevők jelenléti íveit vezetni.

Tízmilliók a hólapáton: kihallgatás sem volt az EMMI-intézetnél

Hosszú ideig tarthatnak még a humán tárca háttérintézményeinél indított nyomozások – Polt Péter sem tudná megmondani, meddig.

A korrupciótól a „megvédjük az országot” ígéretéig

A járadékvadászat és a korrupció elkerülhetetlen, ezek minden polgári demokráciában léteznek. A döntő kérdés az, hogy működik-e a független ellensúlyok rendszere – bíróságok, ügyészség, rendőrség, sajtó, közvélemény, civil társadalom –, amely mindezt keretek közé szorítja. Ám az elmúlt években nemcsak hazánkban terjedt el a vélekedés: az urak mindent megúsznak. Szelényi Iván és Mihályi Péter professzorok közös tanulmányban írtak arról, hogy a kizsákmányolási járadéknak nevezett formák delegitimálják a posztszocialista rendszereket és alááshatják növekedési potenciáljukat. Azt is állítják: az Orbán Viktoréhoz hasonló autokrata rendszerekben nem nagyon tud működni az ellenzék. Nem azért, mert nem jók, hanem mert a hatalmi struktúrából ez következik.

PM: újabb korrupciós üggyel köszönti a kormány a világnapot

Csalásra utaló jeleket fedezett fel a Semmelweis Egyetem Klinikai tömbjének fejlesztése, illetve bővítése során Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) európai parlamenti képviselője. Ezt erősíti meg a napokban a képviselő birtokába jutott közbeszerzési hatósági állásfoglalás is - olvasható a párt honlapján.

Lázár szerint azért kell eladni az állami földeket, mert a Fidesz is szétlopja

Az ellenzék furcsállja, hogy miért nem tesz feljelentést a miniszter, ha tud ilyen bűncselekményekről és arra is kíváncsiak, hogy a többi állami céget hogyan lopják szét fideszes vezetőik.
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>