language

Kulcsszavak:

antikorrupció highlight_off
közigazgatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [70]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

Keserűvé és dühössé tett, hogy hallgatnom kell a csalásról

Zuzana Hlávková 8 hónapig dolgozott a szlovák külügyminisztériumban, a soros szlovák EU-elnökségnek. Munkája során többtízezer eurós csalásokra, és előre lejátszott álpályázatokra is rálátott. Panaszaival elment a külügyminiszterig, de mindenhol lesöpörték az ügyét, ezért otthagyta a minisztériumot.

Kemény visszajelzés jött Orbánéknak - ezt nem fogják könnyen lenyelni

Immár csak három olyan uniós ország van, amely korrupciós szempontból rosszabbul teljesít Magyarországnál. Nem csoda, hogy a magyarok többsége szerint a korrupció mára az élet szerves részévé vált. Az eredmények egyelőre csak romlanak, javulás nagyon kevés területen látható.

Itt egy új jelentés a hazai korrupcióról

Egyes örkormányzati társaságok még a legalapvetőbb korrupciós ellenőrzési rendszereket sem építették ki, annak ellenére, hogy a kockázatok magasak - állapítja meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése.

Mire jó egy korrupcióellenes ügyészség?

A múlt heti választások előtt jelent meg a Bloombergen egy elemzés Románia helyzetéről. A cikk legérdekesebb részét Kasnyik Miklós így foglalta össze: “pont itt valamiért nem kell attól tartani – világ többi demokráciájával ellentétben –, hogy valamilyen vérgőzös idegengyűlölő populista troll fog hatalomra kerülni. A románok a keménykezű antikorrupciós ügyészségüknek köszönhetően nem érzik úgy, hogy politikai elitjük érinthetetlen lenne”.

TI: A magyar állami intézményrendszer sok esetben részrehajló

A magyar állami intézményrendszer sok esetben részrehajló - jelentette ki a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója a szervezet tizedik születésnapját ünneplő budapesti konferencián, amelyet pénteken, a korrupcióellenes világnapon tartottak "az integritásról és az integritásalapú közigazgatási kultúráról" a holland nagykövetség támogatásával.

Magyarországon a korrupcióellenes harc azt jelenti, hogy politikai mandátum nélkül nem szabad lopni

"Mi nagyon magasra tettük a lécet, azt mondtuk, hogy Magyarországnak a világ korrupcióval legkevésbé fertőzött országai közé kell tartoznia" Pintér Sándor belügyminiszter ezzel kezdte a beszédét az Állami Számvevőszéken tartott konferencián, ahol csütörtök délelőtt a korrupcióellenes összefogás ötödik születésnapját ünnepelték meg a magyar állam vezetői.

Pontosan tudják, hogy politikai ügyeket tennének a különbíróságok elé

Minden résztvevő számára egyértelmű, hogy a hatalom számára kiemelt jelentőségű politikai, gazdasági ügyek kerülnének a Fidesz különbírósága elé, amit amiről augusztus végén számoltunk be először. Cikkünk után Lázár János főminiszter szokásos heti sajtótájékoztatóján hülyeségnek nevezte a különbírósággal kapcsolatban megjelent híreket, és úgy csinált, mintha az igazságszolgáltatás élén álló Országos Bírósági Hivatal (OBH) is ugyanazt szeretné, mint ők. Most megszereztük az OBH összefoglalóját a Fidesz ötletéről, ami 32 oldalon át szedi ízekre a megálmodott különbíróságokat. Lázár nehezen beszélhetett volna félrevezetőbben a kormány terveinek szakmai fogadtatásáról.
Találatok: [70]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>