Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

antikorrupció highlight_off

Intézmények:

Magyar Olajipari (MOL) Nyrt. highlight_off
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Kereshető adatbázist készítettünk a TI által kiperelt, 2011-2016 közötti TAO-támogatásokról

A Transparency International Magyarország (TI) 2017-ben pert nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen, amelynek a jogerős ítélet értelmében ki kellett adnia az arra vonatkozó adatokat, hogy mely cégek melyik sportegyesületnek mennyi TAO-pénzt juttattak 2011 és 2016 között. A TI-nak az EMMI hosszas időhúzás után több ezer oldalnyi kereshetetlen formátumú dokumentumot adott ki, amelyekből az Átlátszó kereshető adatbázist készített, így végre nyilvánossá és bárki által hozzáférhető vált több évadnyi TAO-adat.

Magyarországot támadják - ezek az ellenségeink a hírszerzés szerint

Az Információs Hivatalnál már lezajlott az átszervezés, az elhárításért felelős Alkotmányvédelmi Hivatalban viszont most kezdőnek a nagy átszervezések. A hírszerzést felügyelő Lázár János felsorolta, ki van épp Magyarország ellen.

A magyarok 70 százaléka elnézi a korrupciót

A Transparency International nemzetközi összehasonlító felmérésén Magyarország több szempontból is nagyon rosszul végzett, annak ellenére, hogy a listán egy év alatt valamelyest előrelépett.

Transparency: nagyüzemben megy a lefizetés

Bár egyezményt fogadtak el róla, 40 országból 30 mégsem tesz semmit, hogy elszámoltassa azokat a vállalatokat, amelyek külföldön megvesztegetéssel szereznek előnyt maguknak. A profit előrébb való az igazságosságnál. Magyarország előrébb lépett, bár még mindig a rosszak között szerepel. A Transparency szerint meg kéne magyarázni a Mol–INA-ügyet is.

Polt Péter: hozott anyagból kezdünk dolgozni

Tisztán büntetőjogi eszközökkel nem lehet eredményesen harcolni a korrupció ellen, a nyomozó hatóságok eljárását szigorú előírások szabályozzák, és hozott anyagból dolgoznak – állítja Polt Péter legfőbb ügyész, aki egy kérdésre elismerte: gyakran a sajtóból értesülnek arról, hogy valaki egy nagy horderejű ügyben feljelentést kíván tenni, ám a beadványa soha nem érkezik meg. A politikai marketing célú feljelentések ellen az ügyészség tehetetlen, és a politikától vár önmérsékletet.

A Mol-ügy is szóba került Schmitt horvát találkozóján

A magyar-horvát államfői megbeszéléseken a magyar és a horvát energetikai cégekhez kapcsolódóan az INA privatizációjával összefüggő korrupciógyanúk és azok a horvát tervek is szóba kerültek, melyek szerint korlátozzák a külföldi tulajdon arányát az INA-ban.

Ügyetlen ügyek

Hivatalosan semmi nem történt a Mol Nyrt. magyar olajipari céggel, sajtóhírek és találgatások nyomán mégis 100 milliárd forinttal esett két nap alatt a társaság értéke. A Figyelő úgy tudja, miközben a horvát hatóságok vizsgálódásának valóban lehet tétje, a magyarországi kémügy tényleg nem a Molról szól.

"Szégyenfolt az országon": a szóvivő szerint Gyurcsányék miatt

A Transparency International jelentésében Magyarország a legrosszabb besorolást kapta az OECD külföldi tisztviselők megvesztegetése elleni egyezményének 37 országban vizsgált végrehajtásáról szóló jelentésében.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>