language

Kulcsszavak:

antikorrupció highlight_off
metró highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Az OLAF rendszerszintű hibákat tárt fel

A kormány pénteken nyilvánosságra hozta az EU csalás elleni hivatalának (OLAF) a 4-es metró beruházásról készült jelentését. A hivatal szerint 59 milliárd forintnyi pénzt kell Magyarországnak visszafizetnie, mert több projektnél is szabálytalanságokat, vagy csalásgyanús ügyeket tártak fel. Egyúttal finoman bírálják a magyar szervek és hatóságok munkáját is.

Látványcsontvázak...

A Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár vezette gazdasági tényfeltáró bizottság befejezte munkáját. Összesen 63 témát ölel fel a jelentés, ennyi csontvázat találtak a tavalyi költségvetési szekrényben, ami - szerintük - meglepetésként érheti a közvéleményt, s az immáron több mint száz napja kormányzó politikusi csapatot is.

Emelkedő tétek - Elszámoltatás

Az elszámoltatás első körében felderített kár mértéke a Fidesz szerint 100 milliárdos nagyságrendű. A két korábbi kormányfő is célkeresztbe került, az esetleges büntető eljárások végképp padlóra küldhetik az MSZP-t az önkormányzati választások előtt.

Sinkovics Ferenc: Az állunkig ér

Nekünk egy rendszer okozza a gondot. Egy rendszer, amely igazából még nevet sem kapott. Csak körülírni lehet. Például a spontán privatizációnak nevezett pártállami trükkökkel, a kádári technokraták elképesztő szakmai tehetségtelenségével és az egykori elit hálózatszerűen kiépített kapcsolataival.
Találatok: [8]  Oldalak:   1