Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Ápisz-BudaPiért Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Gigantikus bírság az irodaszerkartellre

Kormányzati ciklusokon átívelő közbeszerzési kartellt leplezett le a GVH, és hatalmas bírságot szabott ki a részt vevő irodaszer-forgalmazókra. Kőkemény kartell, a versenyhivatal először fizetett informátori díjat.

Egymilliárdos bírság az irodaszerkartellnek

Összesen mintegy 1 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal 11 magyar irodaszer-piaci szállítóra. A társaságok az indoklás szerint 2008-2011-ben számos közbeszerzésnél és néhány piaci tendernél is előre egyeztettek, felosztották a piacot egymás között.

Kartellgyanú az irodaszerpiacon

A hivatali gyanú szerint a Budapiért és az Apis illetve társult partnerei évek óta felosztották egymás között a hazai piacot és lezsírozták a közbeszerzéseket.

Eljárást indít Brüsszel Magyarország ellen a 3,5 milliárdos papírbeszerzés miatt

Jogsértési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarországgal szemben egy tavaly meghirdetett, 3,5 milliárd forintos irodaszer-beszerzés és a közbeszerzési törvény egyik rendelkezése miatt. Magyarországnak két hónapja van arra, hogy választ adjon a brüsszeli kifogásokra.

Háziversenyen dőlt el a papírtender

A piaci áraknál 30-50 százalékkal magasabb ajánlati árakkal nyerte meg a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság 4,3 milliárd forintos papírtenderét egy szocialista kötődésű, offshore hátterű cég októberben.

Milliárdok haveri cégnek

A piaci árnál esetenként harminc százalékkal drágábban vásárolhatnak csak papírt és irodaszert az állami és önkormányzati intézmények a következő egy évben, miután ismét az Ápisz-BudaPiért nyerte a feltűnő sietséggel, irreális feltételekkel és a szakértők szerint előre borítékolt eredménnyel kiírt pályázatot.
Találatok: [9]  Oldalak:   1