Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Aranybonusz 2000 Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Ki nem hagyott ziccerek - Támogasd a focit, lesz megrendelésed

Az utóbbi években a nagy építőipari cégek látványosan beálltak a foci mögé. Ennek nem csak Orbán Viktor örülhet; a jelek szerint azok is jól járnak, akik így akarnak komoly állami megrendelésekhez jutni.

Vajna és Szima uralhatja az online szerencsejáték piacot is

Andy Vajna és Szima Gábor érdekeltségei tavaly hét kaszinókoncessziót nyertek összesen, míg az állami Szerencsejáték Zrt. egyet sem kapott. Online szerencsejátékot csak az a jogszabály által „megbízható cégnek” minősített szervezet szervezhet, amelynek van játékkaszinó üzemeltetésére szóló koncessziója. Vagyis csak Vajna és Szima cégei.

Csak nem? Személyre szabták a szerencsejáték-törvényt?

Azért szakadt meg a törvényalkotási bizottság napirendjének megtárgyalása csütörtökön, mert kiderült: senki, még a kormánypárt képviselői sem tudják, mi végett került a törvénybe az áfamentesség ötlete.

Áfát sem fizetnek Vajna kaszinói?

Mentesülhet az áfafizetés alól a szerencsejáték-szolgáltatás nyújtása, az állam által koncesszióban átadott szerencsejáték közvetítése és szervezése egy módosító javaslat alapján, amelynek benyújtásáról az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága döntött csütörtöki ülésén kormánypárti többséggel.

Magát nyomta le az állam Vajnáékért

A nemzetgazdasági tárca titkolózik, a Szerencsejáték Zrt. pedig szemérmesen félrenéz és beletörődik, hogy a kaszinómutyi vesztese lett: a koncessziók kiosztásánál a jelek szerint állami segítséggel nyomta le az állam cégét a debreceni focicézár és a filmipari kormánybiztos érdekeltsége. Ráadásul kétséges, hogy a könnyített feltételeknek megfeleltek-e egyáltalán a győztesek. A Szerencsejáték Zrt. nemhogy nem nyert, milliárdokat veszít. Az pedig már senkit nem zavar, hogy a piacnyitás ellentétes mindazzal, amit a kormány "krédóként" eddig vallott.

Kiderültek a kaszinótender titkai - vallott az NGM

A Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) állami cégként ugyan indult az állami kaszinótenderen, ám Andy Vajna filmügyi kormánybiztos Las Vegas cégcsoportja, illetve ifjabb Szima Gábor Aranybónusz 2000 Kft.-je lekörözte a házon belül induló állami céget.

Buják Attila: Főnyeremény

„A mi politikai családunk krédójával önmagában ellentétes a szerencsejáték” – mondta Lázár János a nyerőgépek puccsszerű betiltásakor. Hosszú út vezetett a puritán betiltástól a kaszinókoncesszió állami feltételeinek meghirdetésén át (2013) az első engedélyek mostani kiadásáig. Előttünk áll a két győztes, aki a politikai család krédójától idegen terepen – a kaszinók és night-clubok világában – teszi próbára képességeit. Andy Vajna filmcézár-kormánybiztos és Szima Gábor futballcézár-üzletember személyében a hét kaszinó megbízható kezekbe került. Néhány csavar azért volt a történetben. BUJÁK ATTILA írása.

Az állami hivatalok nem akadtak fenn Vajna céghálóján

Nem volt 25 eurója (plusz áfa) ellenőrizni Andy Vajna kaszinónyertes cégének tulajdonosi struktúráját az állami hivataloknak. Az átláthatatlan tulajdonosi struktúrájú társaság így most az állami Szerencsejáték Zrt. kaszinóját is átveheti.

Különös cégügyek az állami kaszinóbiznisz hátterében

Andy Vajna kormánybiztos öt, Szima Gábor vállalkozó, a debreceni focicsapat volt tulajdonosa két kaszinókoncessziót kap. A koncessziókat nyilvános pályázat nélkül osztotta ki a nemzetgazdasági minisztérium, erre a szerencsejáték-törvény lehetőséget ad a tárcának. A döntésnek mindkét kedvezményezettnél vannak különös részletei.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>