Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

ÁSZ-ellenőrzés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [203]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Egyórás interjút adott a Boldog-ügy koronatanúja, néhány új részletről is beszélt

Hosszú, videós interjút adott Nagy Szilárd, a Boldog István ügyét – egy vádalku keretében – borító egykori fideszes polgármester. A kérdező Juhász Péter volt, aki saját videócsatornáján osztotta meg az interjút. Néhány újabb részlet, érdekesség és név elhangzott az egyébként még decemberben felvett interjúban.

Egy már megszűnt ellenzéki párt alapítványánál talált gondokat az Állami Számvevőszék

Az Együtt – a Korszakváltók Pártjának Váradi András Alapítványát most ellenőrizték. A szervezet nem biztosította az ellenőrizhetőség feltételeit, valamint a pártalapítvány – az Alaptörvénnyel ellentétesen – a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával a nyilvánosság előtt nem számolt el, a felhasznált közpénzekre vonatkozó gazdálkodása átláthatóságát nem biztosította.

Több gondot is talált az egyik ellenzéki párt alapítványánál az ÁSZ

Nem zárható ki az Állami Számvevőszék szerint, hogy a Váradi András Alapítvány – a törvényben előírtakat megsértve – tiltott módon fogadott el támogatást, valamint a költségvetési támogatást nem megengedett célra használta fel.

„Ugyanúgy működnek, mint azok odafent, pedig ez csak egy szaros falu”

A Közös Kincs Nonprofit Kft. tulajdonosa és vezetője Biri egyik önkormányzati képviselője, Szálku István, aki egyébként a fideszes polgármester, Almási Katalin fia. Az állami elismeréssel is kitüntetett Almási az igazgatója a Biriben és a környező településeken működő, többek között roma felzárkóztatásban utazó Dankó Pista Nevelő-oktató Központnak, amelyhez óvoda, iskolák, szakképző és felnőttképző intézmények tartoznak, és amelynek szintén a Közös Kincs Nonprofit Kft. a fenntartója.

Több milliárd forint közpénz tűnt el - még mindig hullanak a csontvázak a teniszszövetség szekrényéből

Folyamatosan vizsgálja az MTSZ új vezetése a múltban történteket és minél tovább jut az ellenőrzésben, annál lehangolóbb lesz a kép az utóbbi évekről. Lapunk úgy tudja, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az elmúlt négy évben 8-8,5 milliárd forint közpénzt fizetett ki az MTSZ törvénytelenül külső cégeknek. A két kiemelt kedvezményezett az A-Z Produkció volt, illetve az Open Time. Mindkét vállalkozásnak az interneten is elérhető adatok szerint Horváth Csaba volt a tulajdonosa és párja, Tamás Krisztina az ügyvezetője. Utóbbi személye azért is érdekes, mert ő volt az MTSZ kommunikációs vezetője. Később Horváth az A-Z Produkciót átadta jó ismerősének, Kovács Zsoltnak. Kovács több A-Z nevű cégnek is a tulajdonosa volt, többek között az A-Z Teniszprodukciónak, amely a Davis Kupa-mérkőzések megszervezésére szerződött az MTSZ-szel.

Szabálytalanságokat talált az LMP és a Párbeszéd pártalapítványainál az ÁSZ

Megújuló Magyarországért Alapítvány és az Ökopolisz Alapítvány gazdálkodását vizsgálták. Az ellenőrzések megállapításai alapján az Állami Számvevőszék a Megújuló Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnökének négy, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumi társelnökeinek pedig egy javaslatot fogalmazott meg, amelyek alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Az ÁSZ most az LMP gazdálkodásában talált hibákat

Az Állami Számvevőszék szerint az LMP 2017-ben és 2018-ban a könyvviteli nyilvántartásait nem az előírások szerint vezette. 2017-ben az LMP számviteli szabályozási környezete nem biztosította a központi költségvetésből kapott támogatások és az egyéb hozzájárulások, adományok szabályszerű nyilvántartását, valamint könyvvezetésének és gazdálkodásának szabályszerűségét.

MÁR NEM A DK SZERINT ELÉGETT IRATAIT KÉRI SZÁMON A PÁRTON AZ ÁSZ, HANEM A 2020-AS PÉNZÜGYI DOKUMENTUMAIKAT

A DK szóvivője szerint politikai okokból függesztette fel költségvetési támogatásukat az Állami Számvevőszék. Ám a szervezet szóvivője szerint mindössze csak annyit kérnek a párttól, mutassák meg a 2020-as évre hatályos pénzügyi alapdokumentumaikat.
Találatok: [203]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>