Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

átláthatóság highlight_off

Intézmények:

Államadósság-kezelő Központ highlight_off
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Fiktív kötvényekkel is üzleteltek a letelepedési programban

Elképesztő kupleráj van a bevándorlási hivatalban, ahol több mint 300 állampapírral nem tudnak elszámolni.

Döntött a Kúria, nyilvánosságra kell hozni az offshore cégek letelepedési kötvényjegyzéseit

Egy több mint két éve húzódó jogvita végére tett pontot mai ítéletével a Kúria. A vita arról szólt, hogy nyilvános adatnak minősülnek-e a letelepedési programban részt vevő közvetítővállalkozások kötvényjegyzései.

Üzleti titok a letelepedési kötvényből hatalmasat szakító cégek tevékenysége

Demeter Márta MSZP-s képviselő gondolta azt, hogy tájékoztatást kérne az offshore-hátterű cégek működéséről. Azt a kormány korábban elárulta, hogy 2016. augusztus 31-ig 3915 személy számára összesen 12299 darab letelepedési államkötvényt jegyeztek le.

Széchenyi Bank: közérdekű adatokért perel a DK

A DK szerint megengedhetetlen, hogy a kormány egy törvénytelenül működő pénzintézetben fektette be az állampolgárok adóforintjait.

Offshore státusú a letelepedésikötvény-értékesítő

Offshore státusú a kínai és vietnami polgárok számára magyar letelepedési államkötvényjegyzést biztosító, kajmán-szigeteki társaság – hangzott el a cég mai videó-sajtótájékoztatóján. (A Fidesz korábban ennek ellenkezőjét állította.) Eddig hetvenen vásároltak tőlük kötvénycsomagot, amiből 1,4 milliárd forint bevételük származhatott. Ezt a költségek levonása után valószínűleg adómentesen vehetik fel.

Rogánék mondták azt, hogy jobb lesz a külföldi bejegyzés

Nem offshore céget működtetünk – mondja Földvári Gábor, a letelepedési államkötvényüzletben érdekelt, cipruson bejegyzett Innozone Holdings Limited ügyvezetője és tulajdonosa. A társaság az elsők között kapott jogot az Országgyűlés gazdasági bizottságától arra, hogy a schengeni övezetben szabad utazást biztosító magyar letelepedési vízumot gyorsabban megszerezni kívánó üzletembereknek hazai állampapírokat közvetítsen, most már az indiai és a ciprusi állampolgárokon kívül az ott bejegyzett cégek tulajdonosainak is.

Offshore-gyanús cégek értékesítik a letelepedési államkötvényt

Nemzetgazdasági érdekre hivatkozva, egyszerűbben: letelepedési államkötvényhez kapcsolva a múlt hét közepéig húsz tartózkodásiengedély-kérelem érkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz – tájékoztatták lapunkat a szervezetnél. Ebből eddig összesen 18 esetben zárult le az engedélyezési folyamat.

Rogán bemondásra hisz a kötvénydílereknek

Minimális elvárás, hogy a valós tulajdonost fel kell fedni, névvel, címmel, minden egyébbel együtt - ezt mondta Rogán Antal a letelepedési államkötvényekkel üzletelő offshore cégekről. Az általa vezetett gazdasági bizottság azonban az esetek többségében nem kér hivatalos okiratot arról, hogy kicsoda a tulajdonos. Elhiszi, amit mondanak neki.

Nem tudja az ÁKK, kivel szerződött az államkötvények eladására

Az atlatszo.hu közérdekű adatigényléssel fordult az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-hez, hogy megtudjuk, milyen feltételekkel szerződtek egy kajmán-szigeteki céggel letelepedési államkötvények eladására.
Találatok: [9]  Oldalak:   1