Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

átláthatóság highlight_off

Intézmények:

Debrecen Város Önkormányzata highlight_off
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Még azt sem tudja a kormány, hány tízmilliárdot fizet a BMW-nek a debreceni gyárért

Gulyás Gergely, kancelláriaminiszter először azt mondta, a tízmilliárd forintot meghaladja a támogatás, majd gyorsan pontosított: több tízmilliárdról van szó. Közben a gazdák továbbra sem értik, miért a környék legértékesebb területén akarnak építkezni, a polgármester szerint fölösleges aggódni, van még jó minőségű termőterület bőven. Valóban termőföldeken építi fel debreceni gyárát a BMW, de ezek értéke eltörpül a beruházás teljes értéke mellett – jelentette ki Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormányinfón. Közölte, hogy összesen 440 hektárnyi területet vonnak ki, ezek értéke 1 milliárd forint, míg a teljes beruházásé 1 milliárd euró. A kettő között 320-szoros a különbség – fogalmazott a kancelláriaminiszter.

Senki se láthatja Kósa fantomgarázsának papírjait

Megtagadták a debreceni önkormányzat képviselőjétől, hogy átnézhesse Kósa Lajos Fidesz-alelnök ingatlanának építési és használatbavételi engedélyeit. A jegyző szerint a képviselőknek nincs joguk személyes adatok megismerésére és kezelésére, és a garázsra kiadott használatba vételi engedély pont ilyen szenzitív adat.

Egy éve nincs válasz: Miből „floridáztak” a debreceni városvezetők?

Évfordulóhoz érkeztünk. Egy éve a vagy.hu internetes hírportál cikkében ismertette, hogy számos debreceni városvezető tisztázatlan forrásokból Floridába utazott. A mai napig nem tudjuk, hogy milyen forrásokból tették ezt, a mai napig nem tisztázott, pontosan milyen célból és mennyiért - olvasható az Együtt – Korszakváltók Pártja debreceni szervezetének közleményében.

Közpénzből kampányolással vádolta meg a Jobbik a Fideszt

A város egyik cége, a Cívis Ház Zrt. megjelentette a Városközpont Magazin különszámát, amit 90 ezer példányban minden debreceni háztartásba eljuttattak és benne Kósa Lajos polgármesteri időszakának eredményeit mutatják be. A Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy ne közpénzből kampányoljanak.

Nekimentek Kósa Lajosnak az állatkerti kinevezés miatt

A debreceni polgármester elfogadható szakmai indok nélkül rakta az állatkert igazgatójának nyakába a volt gimnáziumi évfolytamtársát, hogy megsegítse anyagilag – mondta Varga Zoltán DK-s képviselő. A Fidesz szerint megalapozatlanul vádaskodik.

Nincs nyoma a "floridázós" dossziénak

Debrecenben nem sikerült megnézni azt az állítólagos dossziét, amely a városvezetők elhíresült amerikai útjának bizonyítékait tartalmazza. Videó készült róla, hogy az érdeklődő polgárt a városházi portás az iktatóba küldte, az iktatóból a polgármesteri titkárságra irányították, onnét a jegyzőhöz, ott meg azt mondták, kérdezze meg a portást.

Schmitt nincs egyedül: kamu doktorik, megvásárolt nyelvvizsgák

A Schmitt Pál doktori disszertációja körül kirobbant plágiumbotrány nem az első a magyar politikai életben. Zavaros életrajzok, megvásárolt nyelvvizsgák, alaptalanul feltüntetett doktori címek eddig is fel-felbukkantak.

Önkormányzati jutalmak - A Jobbik országosan is vizsgálódna

A felvetést elindító ügy a pécsi jutalombotrány. A baranyai megyeszékhely MSZP-s vezetői - miközben 38 milliárd forintos adósságot hoztak össze Pécsett - milliárdos jutalmakat osztottak ki egymásnak.

Kácsor Zsolt:A pártfinanszírozás debreceni modellje

A NOL április 29-i cikkében beszámolt arról, hogy egy ötvenmillió eurós, azaz mintegy 22 milliárd forintos Hajdú-Bihar megyei csatornaberuházással kapcsolatban pénzügyi szabálytalanságokat vélelmez egy brüsszeli vizsgálóbizottság.
Találatok: [10]  Oldalak:   1