Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

átláthatóság highlight_off

Intézmények:

Magyar Posta Zrt. highlight_off
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Seszták beismerő vallomást tett, most fájhat a feje miatta

A fejlesztési miniszter decemberben még állította, hogy egyáltalán nem ért a pénzintézetekhez, és a lehető legjobb döntés, hogy elkerült tőle a Magyar Fejlesztési Bank. Most mégis ismét az ő felügyelete alatt van az MFB, a Budapest Bank. Sőt, a kormányfő rátestálta a takarékszövetkezeti integráció továbbfejlesztését és az agrár- és zöldbank koncepciójának kialakítását is.

70 milliót kér a posta közérdekű adatokért

A Magyar Posta most taktikát váltott, és azt írták vissza neki, hogy átnézik, hogy a kért adatok közül szerintük melyek a közérdekűek, és ezeket oda is adják, ha előbb Tóth kifizet nekik 67.763.321 forintot, és ha az általuk most megbecsült terjedelemnél a kért dokumentumok hosszabbak volnának, akkor további 1.910 forintot minden oldal után.

Kimondta a bíróság: a posta szerződései közérdekű adatok

Szerdán első fokon ítélet született abban a perben, amit Tóth Bertalan szocialista képviselő indított a Főgáz ellen. A Fővárosi Törvényszék döntése szerint nyilvánosságra kell hozni, hogy a mennyiért nyomtatja, borítékolja és szállítja ki az állami tulajdonban lévő posta a szintén állami Főgáz számláit.

Hiába volt a tiltakozás, átment az aggályos módosítás

A parlament kedden kivételes eljárásban módosította a jegybanktörvényt, amelynek kapcsán többen felhívták a figyelmet, hogy az Alaptörvénybe ütközik. Emellett korlátozták Magyar Posta piaci alapú szolgáltatásaira vonatkozó adatszolgáltatását, illetve a parlament döntése nyomán a cégek és a civil szervezetek haladékot kaptak az új Ptk. alkalmazásához, valamint adókedvezményt kapnak a budapesti olimpiai pályázat támogatói.

Tiltakozunk az információszabadság újabb megnyírbálása ellen

Tiltakozunk a Németh Szilárd kormánypárti képviselő által előterjesztett törvényjavaslat ellen, mert az jelentősen korlátozná a közpénzhasználat ellenőrzését és a közérdekű adatok megismerését. Ezért, más civil szervezetekkel összefogva, arra kértük a parlamenti képviselőket, hogy ne szavazzák meg azt a módosítást, amely mentesítené a közel 200 milliárd forintnyi állami vagyon felett rendelkező Magyar Postát a közérdekű adatkérések megválaszolása alól.

Választás bizalmi szállítókkal

Tíz évig homályban maradhat, milyen szolgáltatások segítik a voksolás lebonyolítását. Titkok lengik körül a 2014-es országgyűlési és EP-választásokat. A lebonyolításért felelős Nemzeti Választási Iroda (NVI) több tíz-, esetenként százmillió forintos nagyságrendű megrendelésekkel tömte ki titokban kiválasztott szállítóit. De jutott a feladatokból a kormányzati cégeknek is.

Miért kapott milliókat a mi pénzünkből Mága Zoltán?

Mi a közös az újévi koncerten muzsikáló Mága Zoltánban és a világhírű zongoraművész Ránki Dezsőben? És a Richard Claydermant idéző Havasi Balázsban és André Kertészben? Mindegyiküket támogatják a közpénzből gazdálkodó állami vállalatok, amelyek évente százmilliókat is elköltenek különböző koncertekre, kiállításokra anélkül, hogy ennek módját bárki ellenőrizné.

Itt a Magyar Posta tanácsadói- és reklámszerződéseinek listája

Újságírónk közérdekű adatigénylésre válaszul a Magyar Posta rendelkezésünkre bocsátotta a kormányváltás óta kötött tanácsadói, valamint reklám-, kommunikációs-, marketing és hasonló témakörökben született szerződéseinek listáját. Ezeket most nyilvánosságra hozzuk.

EU-elnökség: honlap 74 millióért, bútorok 70 millióért

A magyar EU-elnökség honlapját tavaly december 1-je és idén június vége között áfa nélkül 73,6 millió forintért üzemelteti a Magyar Telekom Nyrt. egy egyedi szerződés alapján, míg a Magyar Posta Zrt. az elnökség fél évére 60 millió forintért adta „albérletbe” a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér elnökségi váróját.
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>