Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Lapok:

atlatszo.hu highlight_off

Személyek:

Furár Zoltán highlight_off

atlatszo.hu

2011-ben alapított, független oknyomozó online-újság, mely a közélet tisztaságáért és közpénzekkel történő gazdálkodás átláthatóságáért küzd. Kiadója az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft, melynek ügyvezetője Bodoky Tamás. Munkájukat közadakozásból finanszírozzák, magánszemélyektől várnak adományokat függetlenségük megtartása érdekében. Alapítványuk az ÁtlátszóNet alapítvány.

Találatok: [2]  Oldalak:   1

Kurzuslovagok, életmód-tanácsadók és hétpróbás pályázatírók taroltak a tanodapályázaton

Még a migránskampány takarásában is akkora botrányt lett az EMMI mint irányító hatóság által kezelt legutóbbi tanodafinanszírozási pályázatból, hogy a minisztérium megígérte, lesz folytatás, jut mindenkinek az uniós milliárdokból, csak tessék végre lenyugodni. Igaz, a verbális intervenció nem sokat segít azoknak a civil szervezeteknek, amelyek tíz-húsz éve működtetnek tanodákat, jellemzően hátrányos helyzetű térségek hátrányos helyzetű gyerekeinek, de most a megszűnés szélére kerültek. Helyettük kurzuslovagok, életmód-tanácsadók és hétpróbás pályázatírók taroltak a tavaly decemberben kiírt tanodapályázaton. Ismerkedjenek meg a rendszerrel és a nyertesekkel.

Korrupcióinfó: a trafikok mintájára osztották az uniós tanoda-támogatásokat

A főként uniós támogatásokból fenntartott tanodák jelentik a hátrányos helyzetben lévő gyermekek iskolán kívüli felzárkóztatásának a legfőbb lehetőségét. Hadházy Ákos LMP társelnök szerint a tanodás uniós pályázatok legutóbbi körében hasonló történt, mint a trafikbotrány során: a régi tapasztalt tanodások nem kaptak forrást, viszont az újonnan megjelent cégekkel bőkezű volt a minisztérium. Az Átlátszó által megkérdezett tanodapedagógus szerint el sem olvasták a pályázatukat.
Találatok: [2]  Oldalak:   1