language

Akták:

Az ÁROP-Program esélyteremtő pályázatai highlight_off

Az ÁROP-Program esélyteremtő pályázatai

Az Államreform Operatív Program uniós keretéből finanszírozott esélyteremtő pályázatok a gyanú szerint nem a célcsoportot segítették, hanem nagyrészt EU-s pénzek lehívására specializálódott céghálózat kaparintotta meg őket. A győztes pályázatoknál a hangsúly a járási szintű együttműködés kialakítása, az ehhez kapcsolódó workshopok szervezése helyett a nagyszabású zárórendezvények lebonyolítása irányába tolódott. Ezeket a megítélt támogatásból finanszírozták: Hódmezővásárhelyen az esküvőszervező H-event Kft., Békéscsabán a Csaba Grill Bt., Körmenden a Balaton Borgaléria Kft., Gyulán pedig a Dél-alföldi Wellness Egyesület.

 

A járásokban párhuzamosan zajló pályázatokon feltűnt az a céghálózat is, amely az Öveges-programban is megjelent. Hadházy Ákos (LMP) szerint e hálózatot a DFT, Pragmatica Sanctio, Agenda Projektház, Humán Aspektus, az MM Konzorcium nevű cégek alkották, amelyek egymással „versenyezve” szerzik meg a pályázati pénzeket. Ők a járási esélyteremtő programokhoz készítettek programterveket, több helyen azonos tartalommal. Hadházy illusztrációként bemutatta a komlói és a sásdi tanulmányt, amelyek szóról szóra megegyeztek.

 

Az „Államreform Operatív Program” keretében meghirdetett esélyteremtési pályázatokkal összefüggésben a Hadházy Ákos által tett feljelentés alapján elrendelt nyomozást a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága folytatja 60300- 550/2017.bűnügyi számon, költségvetési csalás bűntettének 42 gyanúja miatt. A nyomozás folyamatban van, annak jelenlegi határideje 2018 . március 22. napja, ami meghosszabbítható. A nyomozás során gyanúsított kihallgatására eddig nem került sor.

 

Az aktaszöveg alapját a Civitas Intézet által kiadott Fekete Könyv - Korrupció Magyarországon 2010-2018 c. kötetben megjelent esetleírás adja, melynek elkészítésében e sajtóadatbázist használva a K-Monitor Egyesület is közreműködött.  

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Évekkel ezelőtt tárta fel az „adventi képzések” ügyét Hadházy, de még mindig csak nyomoznak a hatóságok

A képviselő szerint a 2015-ös ügyben tíz év után lehet csak elsőfokú ítélet.

Beolvasztás előtt kifizetőhelyet csináltak a hatóságból

Éves költségvetését meghaladó mennyiségű pénzt kellett hirtelen elköltenie a fogyasztóvédelemnek a legutóbbi uniós költségvetési ciklus végén. Országjáró roadshow az egészséges élet népszerűsítésére, túlárazott webfejlesztések és továbbképzések haveri cégekkel elvégeztetve, százmilliós szervezetfejlesztés egy a bürokráciacsökkentés miatt hamarosan beolvasztott szervezetben. És persze Kuna Tibor minden mennyiségben.

A DFT-szisztéma: 10 év alatt 10 millárd forint uniós támogatás

Nem sok megfogható eredménye van a „DFT-csoport” működésének, ami pedig tárgyiasult, mint a „DFT-eseményközpont”, az leginkább kifejezett kudarc. Cikksorozatunk utolsó részében az adatok elemzése révén az egyedi esetek leírható rendszerré állnak össze.

A DFT körüli cégháló milliárdos bevételei: pénzáramoltatás bullshitgenerátorral

A DFT-Hungária Zrt. körül kialakult céghálózatban tökéletes módszertant fejlesztettek ki az uniós fejlesztési pénzek becsatornázására: a hálózat tagjai az elmúlt három évben legalább 6 milliárd forintot pályáztak össze. Cikksorozatunk első részében egy belső használatra szánt prezentáció segítségével bemutatjuk, hogyan csinálják ezt a profik, és összevetjük ezt néhány megnyert és lezárult projekt eredményével.

Korrupcióinfó: Hatmilliárdnyi gyanús közbeszerzést húzott be az uniós pénzekre szakosodott polip

Hadházy Ákos a jubileumi ötvenedik korrupcióinfón lerántja a leplet egy uniós pályázatokra szakosodott céghálózat gyanús összefonódásairól, amely összesen hatmillárd forintot nyert eddig. Nyílt közgyűlési jegyzőkönyv is tanúskodik a rendszer működéséről.

Kamutanulmányok, gyanús cégek, rokoni megbízás – Hadházy Ákos most egy emmis szervezetet talált meg

Vérlázító megbízásokat adhatott néhány cégnek az Emmi egyik szervezete – állítja az LMP-s politikus. Még a minisztérium államtitkárának fiával is szerződtek.

Ellopták vagy elbulizták az esélyteremtést

Az esélyteremtésre szánt állami pénzt sem sikerült korrupciós skandalum nélkül elkölteni. A források egy részét lepapírozás nélkül eltüntették, a többit pedig értelmetlen célokra, például bulikra költötték – állította szokásos hétzáró sajtótájékoztatóján, a „korrupcióinfón" Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakértője.
Találatok: [7]  Oldalak:   1