language

Helyek:

Ázsia highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [786]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Korrupció miatt halálra ítéltek egy ingatlanost Vietnamban

Vietnam történetének egyik legnagyobb korrupciós ügyében halálra ítélték Truong My Lan ingatlanmágnást, aki a becslések szerint 27 milliárd dollár, átszámítva körülbelül 9810 milliárd forint kárt okozott mintegy 42 ezer embernek, írja Guardian.

A New York Times egy magyar vonatkozású titkosszolgálati akcióról cikkezik, és Karácsony egykori tanácsadója lehetett a célpont

Az ügy mögött ismét az izraeli magánhírszerző cég, a Black Cube sejlik fel.

Korrupcióval vádolják a vizes sportszövetség kuvaiti elnökét, aki Novák Katalinnal találkozott annak lemondása előtt

Korrupcióval vádolják Huszain al-Muszallamot, a vizes sportszövetség elnökét, akivel Novák Katalin a lemondása előtti napon Dohában fotózkodott. Az insidethegames.biz oldal cikke szerint Huszain al-Muszallam 2021-ben a Kuvaiti Olimpiai Bizottság ügyvezetőjeként 10,4 millió eurónyi szerződést adhatott a felesége és gyerekei tulajdonában lévő cégnek.

Sajátos módszerekkel söpri ki a kormány a naperőműpiacról a neki nem tetsző külföldieket

A szuverenitás jegyében a kormány immár állami elővásárlási joggal is korlátozza a hazai naperőművek eladását, de az extraprofitadó is riasztja a külföldi befektetőket. Így a napelemparkok csak a kivételezettek számára csábító beruházások, mindenki más legfeljebb hőgutát kaphat a jelenlegi megtérülési számok láttán.

Újabb főigazgató-csere a nem létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítványnál

Vezetőcserét hozott az új év a nem létező és bizonytalan jövőjű Fudan Egyetemet fenntartó közalapítvány élén. Mindössze 9 hónap után távozik innen és a kuratóriumból is az eddigi főigazgató, akinek a helyét Csák János miniszter egy tanácsadója vette át.

Budapest NER-port: Orbánnak személyesen fontos, a haveroknak nagy üzlet lehet a repülőtér megszerzése

A kormány annyira meg akarja szerezni a budapesti repülőteret, hogy szavazatelsőbbségi és egyéb különleges jogokat is kész volt átengedni azoknak a befektetőtársaknak, akik hozzásegítik ehhez. Ha eljutnak a szerződésig, Orbán Viktor barátai újabb üzletekhez jutnak.

Érik a vasúti privatizáció terve, a NER-milliárdosok pedig már dörzsölhetik a tenyerüket

Az autópálya-üzemeltetéshez hasonlóan koncessziós megoldással vonhat be tőkét a kormány a vasútfejlesztésbe. A vasút magánosítására készült ötletbörzének egy szűk kör lehet a nyertese.

Miért egy tapasztalatlan kínai cég építi a Budapest-Belgrád vasút építését?

Ágh Péter szerint aggodalomra semmi ok, hiszen az alkalmazott gépektől a felhasznált anyagokig mindennek meg kell felelnie az EU-s szabványoknak.

Lantos Csaba titkos üzletére derült fény egy ciprusi szivárogtatásból

Az Orbán-kormány energiaügyi miniszterének is Cipruson volt egy cége abban az időben, amikor az épp ellenzékben lévő Fidesz keményen támadott másokat az ilyen üzleteik miatt.
Találatok: [786]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>