language

Helyek:

Bács-Kiskun megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [406]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Újabb agrárvállalkozásokat indított a kecskeméti polgármester férje

Szemerey Szabolcs, aki Matolcsy György jegybankelnök tágabb családi körébe tartozik, eddig is érdekelt volt a mezőgazdaságban, agrárgazdaként sok uniós támogatást is kapott.

Az Alföldet tönkreteszi a klímaváltozás, de a kormány stadionok zöldítésére költi az EU-s pénzt

Nemzetközi adatújságíró projekt keretében készült cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy oda kerülnek-e az uniós támogatással megvalósuló zöld beruházások, ahol a legnagyobb szükség van azokra. Azt találtuk, hogy nem, és ezt négy megye szenvedheti meg a legjobban.

Újabb NER-milliárdos vág bele a mezőgazdaságba

A leggazdagabb magyar vállalkozók listáján előkelő helyen álló, eddig az építőiparban hasító vállalkozó vásárolta be magát egy agrárcégbe.

Ingyenlaptop aranyáron: ki jár jól az állami pályázattal?

Kampánycélokra használtak fideszes politikusok egy diákokat és tanárokat informatikai eszközökkel kisegítő pályázatot. A beszerzés részleteit takargatják, de a boltban bárki vehet olcsóbban gépeket, mint amennyit az állam átlagosan költ a laptopokra.

Átfolyó állomány

Uniós hivatalnak tett ígéretet a kormány, hogy 2023-ra felszámolja az utolsóként megmaradt jegybanki alapítványt is. De mi lett az évek során összevásárolt mérhetetlen ingatlanvagyonnal?

A Lázár-fivérek CBA-ja „etetheti” a határon szolgáló rendőröket Csongrád-Csanádban

A határon szolgáló rendőrök élelmezésére írt ki közbeszerzést a Csongrád-Csanád Megyei és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Előbbinél már született eredmény, a Lázár-testvérek CBA L és F Kft.-je lett a befutó. Napi háromszori étkezés 6440 forintra jön ki, ami 22 munkanappal számolva 141 ezer forintot jelent rendőrönként egy hónapban. Ez pedig több, mint a minimálbér nettója.

A fideszes képviselőjelölt osztotta szét a minisztériumi laptopokat Kiskunhalason

Miután a kormány egy rendelettel elintézte, hogy a tanárok ne sztrájkolhassanak az alacsony fizetésük miatt, most is sorra csatlakoznak az iskolák az engedetlenségi mozgalomhoz. Erre és a kampányhajrára reagálhatott Vitályos Eszter, az Emmi államtitkára, aki múlt szerdán bejelentette, hogy február 15-e és március 31-e között 120 ezer notebookot oszt szét országosan pedagógusoknak és diákoknak. A saját választókörzetében, Szentendrén gyorsan át is adott 238 notebookot a Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Vádat emeltek a költségvetési csalással gyanúsított Joób Márton szegedi politikus ellen

Az ügyészség szerint a szegedi önkormányzati képviselő és társai céghálót működtetve 271 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

A tervezettnél másfél milliárddal drágábban épülhet meg a kecskeméti biomassza fűtőmű

A SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. építheti meg nettó 5,3 milliárd forintért Kecskemét határában a 25 MW beépített teljesítményű biomassza tüzelésű fűtőművet. A megismételt közbeszerzésre 5 céget hívtak meg, amelyeknek jelezték: 3,9 milliárd forint van a projektre. Ennél jóval magasabb ajánlattal nyert végül a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft., de még így is olcsóbbat adott, mint első körben.

Uniós pénzből épültek innovatív homokkupacok az Alföldön

Hadházy Ákos független képviselő nemrég a Bács-Kiskun megyei Bócsára utazott, hogy megnézzen egy uniós fejlesztést, ahol a kormányzati oldal szerint metagenomikai alapon optimalizált, termesztéstechnológiai-specifikus szerves talajkondicionálót fejlesztettek 2017 és 2019 között. Minderre az állam 474,6 millió forintot fizetett ki a Kologarn Kft-nek. Igaz, a céget azóta már felszámolták, a képviselő a kondiciónáló helyén pedig csak homokkupacokat talált, amik mellé áramot vezettek, valamit kitettek egy táblát, amin köszönetet mondanak a magyar államnak és az Európai Uniónak a pénzért.
Találatok: [406]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>