language

Helyek:

Badacsonytomaj highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Badacsonytomaj 364 millióért újíttatja fel a NER-elit ingatlanaihoz vezető utakat

A Balaton-parti település külterületén Szatmáry Kristóf kormánypárti országgyűlési képviselőnek borászata van, annak szomszédságában pedig Rákay Philip Fidesz-közeli kommunikátor villája áll. A két ingatlanhoz vezető külterületi utak felújítására a kormány 2019-ben adott pénzt Badacsonytomajnak, az önkormányzat által kiírt tendernek pedig most lett eredménye.

Milliós bírságokat fizethet Badacsonytomaj, mert az önkormányzat nem írt ki közbeszerzést

Ősszel hat, most pedig másfélmillió forintra büntették Badacsonytomaj önkormányzatát, miután egyes uniós projektek kapcsán nem folytattak le közbeszerzési eljárást. A település önkormányzata vitatja a jogsértést és pert indít. Mindeközben Fellegi Tamás, Orbán Viktor volt fejlesztési minisztere 70 szobás, négycsillagos szállodát épít a településen, Fenyvesi Zoltán fideszes képviselő szerint pedig csak az hibázik, aki dolgozik.

Másfél milliárdos állami támogatás Fellegi Tamás, a fia és egy volt fidelitasos badacsonyi szállodabizniszének

Fél éve sem alakult meg, de már másfél milliárd forint állami támogatást kapott a Badacsony Heritage Company Kft. (BHC) a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-pályázatán.

Ismét milliárdokat osztottak szét titokban: Orbán volt minisztere és a Mocsai család is a nyertesek közt

Fellegi Tamásék 1,5 milliárdot kaptak szállodafejlesztésre az átláthatatlanul osztogatott turisztikai támogatásokból. A Lázár János felügyelte Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. is hozzájutott 840 millió forinthoz a Hotel Nonius megújítására, egy szolnoki hotelre pedig négy milliárd közpénzt adtak. És fideszes önkormányzatok sora is jelentős összeghez jutott.

Orbán egykori fejlesztési minisztere 70 szobás hotelt épít a Balatonnál

Egy befektetői csoport 70 szobás, négycsillagos szálloda terveit mutatta be a badacsonytomaji polgármesteri hivatalban – a hírt a Fidesz országgyűlési képviselője, Fenyvesi Zoltán osztotta meg a Facebookon karácsonykor. Úgy tudjuk, hogy a bejelentés még a település önkormányzati képviselőit is meglepte, ők ugyanis nem kaptak meghívót, a prezentációról sem volt tudomásuk. A szűk körű bemutatón a parlamenti képviselő mellett a polgármester, Krisztin N. László vett részt.

Módosította a költségvetést a polgármester, miután bírságot kaptak a szerződései miatt

A közbeszerzési hatóság azért szabott ki büntetést, mert a Badacsonytomajnak adott milliárdos támogatásból a polgármesteri hivatal alkalmazottai milliós összegeket kaptak. Módosítani kellett a költségvetést Badacsonytomajon a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) által kiszabott bírságok miatt.

Badacsonyi mesterhármas: a rendőrség, az OLAF és a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálja a városvezetés ügyeit

Kényes helyzetbe került az utóbbi hetekben a badacsonytomaji önkormányzat, miután több hatóság is vizsgálatot indított a városvezetést érintő gazdasági ügyekben: a rendőrség csalás gyanújával nyomozza az alpolgármester ingatlanvásárlását, az Európai Csalás Elleni Hivatal egy 2,4 milliárdos turisztikai fejlesztési támogatás kifizetéseit kezdte el vizsgálni, a Közbeszerzési Hatóságon pedig egyszerre több helyi tender szabályosságát is ellenőrzik.

Orbán Viktor volt tanára építési projektbe vág a Balatonnál

Felkapott helyen tervez építkezést az Orbán-kormány korábbi fejlesztési minisztere, Fellegi Tamás és fia, valamint üzlettársuk. Badacsony Heritage Company Kft. néven hoztak létre egy céget építési projekt szervezésére Badacsonytomajon. Fellegiék befektetőtársa a Promotheus Agency, amelynek ügyvezetője Petneházy Dávid. Ő korábban a Fidelitas szabolcsi elnöke volt, a Promotheus pedig a Soroksári Hírlap című önkormányzati újságot szerkeszti.
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>