language

Személyek:

Bajáki Ede highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Hétmilliárd forint úszott el a fantomfeldolgozóra, tíz év fegyházat kért az ügyészség B. Edére

A Kecskeméti Törvényszéken megkezdődött az ország legnagyobb élelmiszer-feldolgozóját megálmodó B. Ede és tíz társa büntetőpere. A Kerekegyháza melletti, felszámolás alatt álló csarnokvárost a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, és hétmilliárd forinttal támogatta. A meg nem valósult projektbe a Piarista Rend Magyar Tartománya is betársult, melynek két volt vezetője felfüggesztett börtönbüntetéssel úszta meg az ügyet. B. Edére ugyanakkor tíz év fegyházbüntetést kért az ügyészség.

Felszámolják a sokmilliárdos állami támogatással felpumpált céget

Három és fél évvel az után, hogy bő hétmilliárd forintos állami támogatást ítéltek meg a Hírös-Vitál Zrt.-nek, a bíróság most kimondta a cég fizetésképtelenségét és elrendelte a felszámolását.

Felszámolják a letartóztatott vállalkozó állami milliárdokkal dotált birodalmának egyik fő cégét

Elrendelte a Kecskeméti Törvényszék a Gladiolus Kft. felszámolását – derül ki az Opten céginformációs szolgálat adatbázisából. A bíróság végzése tavaly decemberben jelent meg a cégtörténetben.

Az előzetesben ülő, milliárdos támogatást bezsebelő vállalkozó testvére körül sem stimmel minden

Úgy nyert el egy alig kétéves cég közel egymilliárd forint állami támogatást, hogy alapítója a pályázatot elbíráló szervezetnek dolgozott.

A trafikbiznisz után kihasíthat két szeletet a milliárdos állami pénzt bezsebelő cégcsoportból

Miközben különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásban tartják a több milliárd forint állami támogatást elnyerő élelmiszer-ipari cégcsoport fő tulajdonos-irányítóját, B. Edét és három társát, birodalma elkezdett széthullani, és potom pénzért szedik szét.
Találatok: [5]  Oldalak:   1