Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Bajor Zoltán highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [46]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Felmentették a vesztegetés vádja alól a volt alpolgármestert

Első fokon felmentette a bíróság Bajor Zoltán volt terézvárosi alpolgármestert a vesztegetés vádja alól, miután a Fővárosi Törvényszék bírája nem látta bizonyítottnak, hogy a férfi az egyik VI. kerületi ingatlan bérlőjétől 18 millió forintot kért volna az adásvétel támogatásáért.

A Fővárosi Törvényszék sajtóközleménye

A Fővárosi Törvényszék 2012. január 12-én elsőfokú ítéletet hirdetett a J. Károly és társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult büntetőügyben. A bíróság J. Károly vádlottat vesztegetés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre és 3 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. B. Zoltán Tamás vádlottat az ellene vesztegetés bűntette miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette.

Terézvárosi pénzeszsákok

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség Bajor Zoltánt (SZDSZ), Terézváros alpolgármesterét – válaszolta kérdésünkre Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A korrupció terhe

Senkinek nem jut eszébe, hogy inkább lefizet valakit, csak hogy ne kelljen megvásárolnia az autópálya-matricát, vagy éppen annak hiányában megússza a büntetést. Ezt a példát hozza fel Tóth István János a Budapesti Corvinus Egyetem Korrupciókutató-központjának egyik vezetője annak igazolására, hogy Magyarország nem szükségszerűen korrupt, csupán a rossz szabályozás következtében válnak „fertőzötté” egyes területek.

A Terézvárosban is szorul a hurok

Vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt vádat emeltek VI. kerületi Bajcsy-Zsilinszky út 61. szám alatti helyiség értékesítése ügyében indított büntetőeljárásban Kovács Péter, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója és társa, Juhász Károly vállalkozó ellen.

Ahol mindenki gyanúsított

Első fordulós Fidesz–KDNP-s győzelem esetén már csak néhány napig „élvezheti” Hatvani Csaba (MSZP), Terézváros alpolgármestere országgyűlésiképviselő-jelöltként szerzett mentelmi jogát, és folytatódhat az ellene két ügyben is indított büntetőeljárás – jelentette ki Wertán Zsolt VI. kerületi önkormányzati képviselő.
Találatok: [46]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>