Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Baktalórántháza highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Papcsák: Összeesküvés a kenőpénzvád

A zuglói polgármester szerint megrendezett beszélgetésben vádolta meg az által leváltott alpolgármester és egy sértett vállalkozó azzal, hogy 100 milliós kenőpénzt kellett fizetni a kerületi ingatlanfelújítások után.

A baktalórántházai polgármester az elődjével együtt sikkasztott

Mindkét baktalórántházai vezető jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Sikkasztás, jogosulatlan gazdasági előny szerzése és hamis tanúzásra való felbujtás miatt ítélték el őket.

Együtt áll bíróság elé a volt és a jelenlegi polgármester

A Debreceni Ítélőtáblán kitűzték az első fokon felfüggesztett börtönre ítélt Vida Károly volt baktalórántházi polgármester, valamint Nagy Lajos jelenlegi polgármester büntetőügyének fellebbviteli tárgyalását. A két politikust különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással vádolják. Korábban mindketten a Fidesz színeiben politizáltak, sőt Nagy Lajos egy időben a párt választókerületi elnöke is volt.

Nem mond le a börtönre ítélt polgármester

A büntetés ellenére továbbra is posztján marad Nagy Lajos, Baktalórántháza jelenlegi vezetője. Polgármesteri tisztségéről nem mond le, erről majd a másodfokú ítélet függvényében fog dönteni - mondta Nagy Lajos a Népszavának. A vádak között sikkasztás, jogosulatlan gazdasági előny társtettesként való szerzése, illetve hamis tanúzásra való felbujtás és annak kísérlete szerepelt.

Papcsák exkerületében és Zuglóban is ugyanaz a cég nyert zsíros megbízást

Baktalórántháza városközpontját és Budapest XIV. kerületének régi épületeit ugyanaz a cég újíthatja fel - előbbi település a mostani zuglói polgármester, Papcsák Ferenc választókerülete volt korábban. A kerületben több korábbi szolgáltatóval indoklás nélkül mondták fel a szerződést.

Nem fut el a pozíciók elől Papcsák

Álláshalmozóként lehetne leginkább jellemezni az Orbán-kormány elszámoltatási kormánybiztosát. Papcsák Ferenc ugyanis nemcsak egy felügyelőbizottsági tagságáról felejtett el számot adni, hanem sok-sok más munkaköréről, tevékenységéről is.

Adós maradt az elszámoltatási kormánybiztos

Továbbra sem tisztázta Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos, hogy miként vett fel érdemi munkavégzés nélkül több millió forintot a fővárosi önkormányzat egyik kórházától.

Börtönbüntetés vár a korrupt rendőrökre

Újabb korrupt rendőröket büntetett meg tegnap a Debreceni Ítélőtábla. A csempészeket pénzért futni hagyó B. Istvánt három év négy hónap, bűntársát, az ugyancsak rendőr F. Csabát két év két hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen hivatalos személy által elkövetett vesztegetésért Balla Lajos büntetőtanácsa.

Vádirat várja a ciklus végén a képviselőt

A vádhatóság kivárja, amíg az MSZP-s Szabados József országgyűlési képviselőnek megszűnik a mentelmi joga, azután már nincs akadálya, hogy Baktalórántháza volt alpolgármestere ellen újra megindítsák a jelentős vagyoni kár okozásának gyanújával indított büntetőeljárást – tudta meg lapunk.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>