Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Balaton-nagybereki Állami Gazdaság highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Feltűnően aránytalannak tűnik a Hubertus szerződése

Magyar felkérésre fektetett be pénzt a Braun család a csődközelbe jutott Balaton-nagybereki Állami Gazdaságot privatizáló Hubertus Rt.-be, az állammal közösen jegyezve az utódcéget, és kötöttek hosszú távú földhaszonbérleti szerződést, mert a földterület nem volt eladó – mondta Ludwig Georg Braun, akit hétfőn tanúként hallgattak meg az állam és a Hubertus közötti vagyonjogi perben.

Budai Gyulát cáfolja a Hubertus: "nem érte kár az államot"

A magyar államot semmiféle kár nem érte a Hubertus Bt.-vel 7.725 hektárra kötött földhaszonbérleti szerződés kapcsán, Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ezzel ellentétes nyilatkozatai félinformációkon alapulnak - nyilatkozta Oliver Hahnenkamm, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek hétfőn annak apropóján, hogy a bécsi bíróság kitűzte az ügyben indított per első tárgyalásának időpontját.

Budai rárepült a madárrezervátumra

Természetkárosítás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tett Budai Gyula a nagybereki madárrezervátum ügyében. Az elszámoltatási biztos szerint gond van az állami föld bérleti szerződésével, valamint a védett terület vízszintjével is. A haszonbérlő szerint a vádak alaptalanok.

Budai ismét feljelent a jövő héten

A marcali rendőrkapitányság a térségi környezetvédelmi hatóság bejelentése alapján természetkárosítás büntette miatt folytat eljárást, a kormánybiztosi hivatal pedig a haszonbérleti szerződés megkötésével kapcsolatosan vizsgálódott.

Budai csak az elmúlt évekre utazik

Az elévülési határidőkre hivatkozva csak az elmúlt tíz évre vonatkozóan vizsgálódik és tesz feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a nagybereki madárrezervátum ügyében – ezt maga az érintett mondta el lapunknak.
Találatok: [8]  Oldalak:   1