language

Helyek:

Balatonakali highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

„A kemping nyitott kapuval és recepcióval fogadja vendégeit, itt lakattal”

A Balatonakali partján található Levendula Naturista Kemping 2021-ben cserélt gazdát, azóta pedig zárt kapukkal fogadja a látogatókat. Az új tulajdonos azt állítja, a kemping még mindig működik, de a jelenlegi infrastrukturális állapot miatt csak korlátozott számú vendéget tud fogadni. A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője szerint viszont a kemping nem működik, hiszen még az ellenőreik sem tudtak bejutni a kapukon, így meg kéne fizetni a telekadót az önkormányzat részére. S bár ezt az információt a kempingtulajdonos inkább „megtartaná magának”, az építésügyi hatóság dokumentumai arról árulkodnak, hogy a kempingezők ideje lejárt: a Balaton-parti telekre 16 darab egyemeletes apartmant álmodtak meg – amikre már építési engedélyt is kiadtak.

Térképen mutatjuk, hogyan építi körbe a NER a Balatont

Luxusszállodák és -apartmanok, közvetlenül a tóparton álló betonkockák, panorámás telekre felhúzott, mezőgazdasági épületként elkönyvelt nyaralók, letarolt nádasok – egyre inkább így néz ki a magyar tenger a fideszes nyomulás eredményeként.

Milliárdosok egymás közt: Tiborcz vezeti Jellinek számláját

Lesz dolog a Gránit Bankban Jellinek Dániel több milliárdos árbevételű cégével.

Jó biznisznek tűnik illegálisan nádat irtani a Balatonon

Szépen kelnek el sorban, százmilliós áron a nyáron illegálisan nádtalanított partmenti telkek Balatonakalin. A rendőrség nyomoz, a környezetvédelmi hatóságnál másodfokon pihen az ügy, a megbírságolt ingatlancég nem akarja helyreállítani a nádast. Az új tulajdonosok között érdekes nevek bukkannak fel.

Vissza kell telepíteni a kiirtott, védett nádast Balatonakaliban

A pusztítást már a kormányhivatal sem hagyta büntetlenül, egy május 29-ei balatonakali közmeghallgatás jegyzőkönyvéből kiderül, hogy a beruházó SSS Groupot egymillió forintra büntette, és arra kötelezte, hogy telepítse vissza a nádast.

Védett nádat irtottak az épülő balatoni villaparknál

Valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres sávban letarolta a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján. A területen vízparti villaparkot és hotelt építő ingatlancég tagadja, hogy ők tették volna, a hatóság azonban őket tiltotta el a további mechanikai beavatkozásoktól. A helyiek tiltakoznak, de mint írták lapunknak: félelem uralja a falut, mindenki csak suttogva mer beszélni az ügyről, ugyanis Mészáros Lőrincet sejtik a háttérben.

Mészáros Lőrinc köre egészen cselesen kaparintott meg egy balatoni kempinget

A Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagjának offshore-alapítású cége a legalacsonyabb ajánlattal vásárolta meg a balatonakali kempinget.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>