Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Balettintézet eladása bagóért highlight_off

Balettintézet eladása bagóért

Balettintézet eladása bagóért

Terézváros Borsány György szocialista polgármester vezette önkormányzata 1997-ben adta el a Balettintézetnek helyt adó épület az izraeli Elbit (Plaza Centers) csoportnak mindössze 220 millió forintért. A - pályáztatás nélkül kiszemelt - közvetítőcég az eladás előtt 554 millió forintra becsülte az épület értékét, ám az önkormányzat a bérlők kiköltöztetésének költségeire hivatkozva adta el ennek az összegnek a feléért. Mindezen túl a vevő két év fizetési haladékot is kapott a palotája mellé.
Az 1998-as önkormányzati választáson nyertes fideszes kerületvezetés módosíttatta a privatizációs szerződést, amivel 440 milliós többletbevételt szerzett. Azonban még így is bőven a valós ár alatt maradt, amit jól mutat, hogy az izraeli fejlesztőcég tíz évvel később 7,5 milliárd forintért adta tovább az épületet a portugál Aquapura Hotelsnek.


Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas


A privatizációs szerződés óriási hiányossága, hogy nem tartalmazott valódi garanciákat annak érdekében, hogy a privát tulajdonosok ténylegsesen hasznosítsák az épületet. A 2007-ben már egy évtizede üresen álló szállodafejlesztésre kiszemelt épület sorsát újabb évtizedre pecsélete meg az ekkor beütő ingatlansválság.


2013-ban épp errefele buszozott Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester: a szellempalotát látva a kormányfő megígérte, majd csinál olyan törvényt, amivel vissza lehet szerezni a külföldi kézben lévő, de nem hasznosított ingatlanokat. Ez nemhogy nem valósult meg, de egy évre rá már portugál kezekből a Luxemburgban bejegyzett katari hátterű Balett Properties S. A.-hoz került az épület.


2017 elején arról szóltak a hírek, hogy 2020-ra megnyílik a luxusszálloda, ám valódi (látvány)tervek még erről sincsenek.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nem halad az Andrássy úti szellempalota felújítása

Az Andrássy úti volt Balettintézet katari tulajdonosa még nem kezdett hozzá az ígért luxusszálloda építéséhez. Egy éve vette meg a Drechsler-palotát, de még az üzemeltetőt se választották ki, tudta meg a VS.hu. A terézvárosi önkormányzat az építkezés folytatását kéri, mert az épület állapota veszélyezteti a közterületet.

Luxusszálloda lehet a Balettintézetből

Szándéknyilatkozatot írtak arról, hogy a portugál tulajdonos eladja az Andrássy úti egykori Balettintézet épületét egy új tulajdonosnak, a Zara Investnek. Az új tulajdonos felújítaná az épületet, és luxusszállodát alakítana ki belőle.

Panama csatornák

Politikus, baráti értékbecslő, közbeiktatott vállalkozó - az erzsébetvárosi ingatlanbotrány hatósági leleplezése óta nyilvánvaló, hogy van értelme személyi felelősségről beszélni Budapest történelmi negyedeinek magánosítása kapcsán.

Terézváros korábbi polgármestere tételesen cáfol

Terézváros korábbi polgármestere cáfolja az abban a levélben közölt valótlan állításokat, melyet minden kerületi háztartásba eljuttatott a jelenlegi polgármester, s melyben a kerület botrányos ügyeiből nem egyet elődje számlájára kívánt írni.

"Szeva bácsi kollégái a Liszt Ferenc téren" - Interjú Illés Zoltánnal

A Budapest szívében felbecsülhetetlen értékű ingatlanvagyon fölött rendelkező terézvárosi önkormányzat hosszú évek óta hangos a korrupciós botrányoktól.

Látványos korrupció: ingatlanbotrányok Terézvárosban

A terézvárosi önkormányzat képviselő-testületének önfeloszlatását és időközi választásokat kezdeményez Illés Zoltán, a Fidesz VI. kerületi elnöke.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>