language

Személyek:

Balla Dániel highlight_off

Kulcsszavak:

vesztegetés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Hat évre ítélték Székely Zoltánt

Kétrendbeli, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés miatt hat év börtönbüntetésre ítélték első fokon Székely Zoltán volt kisgazda országgyűlési képviselőt. Székely meghökkent az ítéleten, nem számított ilyen súlyos büntetésre. A bíró viszont úgy vélte, nem lehet "sem szavakban, sem években kifejezni a kárt, amit a vádlott okozott tettével az országnak." Székely és az ügyész is fellebbezett az ítélet ellen, így a per a Legfelsőbb Bíróságon folytatódik.

Hét évet kaphat Székely Zoltán

Bizonyítottnak vélte az ügyész a Székely Zoltán elleni vádiratban foglalt kétrendbeli hivatali vesztegetést. Az ügyész a vádlott egészségi állapotára tekintettel azonban azt kérte, hogy Székelyt ne ítéljék hét évnél hosszabb börtönbüntetésre, holott ez a bűncselekmény akár 12 év börtönnel is büntethető.

Nem vallottak Székely ellen a tanúk

Kedden négy hónapos szünet után folytatódott a hivatali vesztegetéssel vádolt volt kisgazda, jelenleg független országgyűlési képviselő büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A szerdán meghallgatott tanúk többsége nem vallott Székely ellen, vagyis nem erősítették meg azt, hogy 30 millió forint kenőpénzt kért volna tőlük Székely Zoltán, vagy tudtak volna Székely 30 milliós követeléséről.

Székely Zoltánt szembesítették Balla Dániel vállalkozóval

Három órán át tartott a vesztegetéssel vádolt Székely Zoltán országgyűlési képviselő és Balla Dániel vállalkozó szembesítése. Székelyt októberben a Gellért Szálló parkolójában tetten érték, amint átvett Ballától 20 millió forintot. A szembesítésen nem történt előrelépés, továbbra is ellentmondás van a vallomások között.

Meghosszabbították Székely Zoltán előzetes letartóztatását

További két hónapra meghosszabbította Székely Zoltán független országgyűlési képviselő és két szakértője előzetes letartóztatását csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az előzetes letartóztatás korábbi indokai változatlanul fennállnak. A döntés ellen három napon belül lehet fellebbezni.

Polt: nem húzták csőbe Székelyt

A hatóság nem követett el provokációt Székely Zoltán országgyűlési képviselő múlt csütörtöki tettenérésekor - jelentette ki kérdésünkre Polt Péter. Mint megtudtuk, a feljelentő vállalkozó mentesült a felelősségre vonás alól, mert a hatóság elé tárta az esetet.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>