language

Helyek:

Baranya megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [691]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Nagy lépést tett Tiborcz az agrárbáróság felé, és ebben állami tízmilliárdok is segíthetik

Aligha képzelhető el magyar oligarcha föld- és vadászbirtok nélkül – legújabb szerzeményei alapján így gondolhatja ezt a kormányfő veje, Tiborcz István is. Az állami tízmilliárdokkal felpumpált magántőkealapok közbeiktatásával az ügyletek javarészt átláthatatlanok.

Az egykori pécsi fideszes városvezetés szerepét is vizsgálni kell, első fokra dobta vissza a Volvo-ügyet az ítélőtábla

Hosszan sorolta az elsőfokú eljárásban elkövetett hibákat a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a Volvo-botrány néven elhíresült ügyben. Olyan nagyszámú és olyan szintű problémák merültek fel, hogy nemcsak új eljárásról hoztak határozatot, de az ügyet rendkívüli módon nem is az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszékre, hanem a Szekszárdi Törvényszékre továbbítják. A vádlottak képviselői fellebbezést jelentettek be, a fellebbviteli ügyész elfogadta a döntést.

Pécsi buszper: hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet, a Kúria dönthet a folytatásról

Teljes egészében megalapozatlannak találta a táblabíróság az elsőfokú ítélet tényállását, mivel álláspontja szerint a törvényszék elmulasztotta feltárni a nagy felháborodást kiváltó buszvásárlás fontos mozzanatait. A per azért került táblára, mert az ügyészség azt kérte, hogy a másodfok helyezze hatályon kívül a Kaposvári Törvényszék felmentő ítéletét, és utasítsa az elsőfokú bíróságot új eljárásra.

Április 30-án várható ítélet a pécsi buszperben, de megnyugvást aligha fog hozni

A nagy visszhangot kiváltó buszvásárlás 2015-ben történt, akkor a pécsi önkormányzat tömegközlekedési cége, a Tüke Zrt. megvásárolt 115 használt Volvo buszt 3,5 milliárd forintért. A Tüke közbeszerzéssel, hitelből vette meg a nyolcéves flottát a holland Bus and Coach nevű vállalkozástól. Utóbb kiderült, hogy ezt a flottát 2014 őszén a Volvo hollandiai cége 2,8 milliárdért ajánlotta a Tükének, ráadásul, akkor még 123 buszból állt a kínált járműpark. A Bus and Coach értesülve a Tüke vételi szándékáról közvetítőként lépett bele az üzletbe, s az ő manővere csaknem egymilliárd forinttal drágította meg a vásárlást a város cége számára.

Bűnöző is lehet polgármester, de már nem maradhat a helyén olyan könnyen, mint korábban

Nemrég Pál-Árgyelán Elvira, a Békés megyei Pusztaottlaka fideszes polgármestere úgy döntött, mégsem indul a polgármesteri címért, így az egyetlen jelölt a település egykori polgármestere, a költségvetési csalással vádolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György lehet – írta meg a 24. Nem példa nélküli az eset.

Szigetvárnak nincs pénze kifizetni a dupla elszámolás miatt visszatartott 262 millió forintot

A városi rekreációs parkban végzett bizonyos munkákért kétszer is fizetne az önkormányzat, amit az irányító hatóság nem fogad el. A polgármester kérdésünkre megerősítette, hogy a visszautasított számlák fedezete nem áll a város rendelkezésre.

Rendőrségi nyomozás, duplán számlázás a szigetvári önkormányzat beruházásainál

A duplájára drágult, tartalmában csökkentett, játszótér nélkül megépült rekreációs parknál több tételt kétszer akart elszámoltatni az önkormányzat, amit az irányító hatóság megtagadott, 262 millió forintot nem fizet ki a városnak. A bölcsőde felújításánál 72 millió kötbért nem érvényesített a vállalkozóval szemben a helyhatóság, emiatt nyomozás indult. Az önkormányzat tisztségviselőit is meghallgatta a rendőrség.

Hivatali visszaélés miatt vádat emeltek egy baranyai polgármester ellen

Hivatali visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat egy baranyai falu polgármestere ellen, amiért rendszeresen hamisan igazolta egy nő közfoglalkoztatását – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség szerdán. A vádirat szerint a Szigetvár környéki falu polgármestere tudott arról, hogy az önkormányzat egyik közfoglalkoztatottja 2023 első hónapjaiban több napig alkalmi munkavállalóként dolgozott egy pécsi vendéglátóhelyen, annak ellenére, hogy a jelenléti ívek szerint ezeken a napokon a faluban közfoglalkoztatottként is munkát kellett volna végeznie.

Riportunk után mennie kellett a versendi polgármesternek, Kárász Istvánt 2010 óta kétszer marasztalta el a bíróság

Immár a kormányhivatal is kimondta, hogy méltatlan a posztjára a versendi polgármester, akit a lapunkban közölt, róla szóló cikk megjelenése után fel is mentettek posztjáról
Találatok: [691]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>