language

Intézmények:

Batthyány Lajos Alapítvány highlight_off

Akták:

Városi Civil Alap highlight_off

Batthyány Lajos Alapítvány

Az 1991-ben alapított alapítvány a nemzeti érdekek és értékek védelmére jött létre.

Kuratóriumi elnöke: Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója.

Kuratóriumi tagjai:

Bódai Balázs, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.-nél Vidékfejlesztési Program Kommunikációs Projektjének Lezárását Koordináló Titkárság vezetője.

Dékány Anita, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kancellári Kabinet kabinetfőnöke.

Jaskó Luca Magdolna, Navracsics Tibor EU-biztosi kabinetjének tagja, jelenleg a Várkapitányság Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsági tagja.

Kiss István, a Professzorok Batthyányi Körének tagja.

A BLA közel 8 milliárd forintnyi támogatást kapott a központi költségvetésből 2018 és 2020 között, melynek többségét kormányközeli szervezeteknek továbbította. Az alapítvány honlapján további információkat találhatunk működésekről.

Városi Civil Alap

Városi Civil Alap

A Norvég Alap civilek számára megpályázható 4 milliárd forintos forrásainak pótlására hozta létre a Miniszterelnökség a Városi Civil Alapot, amelynek szétosztásával a Bethlen Gábor Alapot bízta meg. Az alapból maximum 15 millió forint értékű támogatást nyerhettek el a pályázó civil szervezetek. A nyertesek között azonban főként olyan szervezetek találhatóak, melyek közvetlenül vagy közvetetten kormánypárti politikusokhoz kötődnek. A maximális támogatást nyerte el például a Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete (DAFI), amelynek elnöke Dabas fideszes polgármestere, Kőszegi Zoltán, de a támogatottak között olyan szervezet is szerepel, melynek vezetője a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global Nyrt. felügyelőbizottságának elnöke, Kondás Tünde, Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselő édesanyja.

A legtöbb támogatást olyan, meghatározó politikusokhoz kapcsolódó körzetek szervezetei kapták, mint Felcsút és Bicske térsége (71 millió forint), vagy épp a Szijjártó Péter külügyminiszterhez köthető Dunakeszi környéke (80 millió forint). A kormánypártokhoz kötődő szervezetek jellemzően olyan kommunikációs feladatokra kaptak támogatást, mint új, ingyenes lapok, közösségimédia-kampányok indítása, vagy épp polgári estek szervezése, amelyet a 2022-es választási kampányban is használni tudnak.

Támogass minket rendszeres adományoddal,

hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Rogánék küldték a milliárdokat, kormányközeli álcivilek rejtett támogatására költötték

Álcivil házipénztárra bukkantunk: éveken át támogatta közpénzmilliárdokkal a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batthyány Lajos Alapítványt, ami a befolyt összegek oroszlánrészét egyből továbbosztotta másoknak – jellemzően Fidesz-közeli civilszervezeteknek. A többmilliárdos támogatási programot nyilvánosan sehol sem hirdették meg. Az alapítvány azóta a Karmelita kolostor mellé, tízmilliárdos villába költözött.
Találatok: [1]  Oldalak:   1