language

Intézmények:

Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Ki az ország legnagyobb pénzügyi csalója?

A rendszerváltás óta számos esetben megrázták már botrányok a magyar pénzügyi szektort, az alábbiakban a legemlékezetesebb eseteket foglaltuk össze, nem titkoltan azzal a céllal, hogy választ találjunk, ki az elmúlt közel 30 év legnagyobb pénzügyi csalója. Meglátásunk szerint ezt a címet egyértelműen a Quaestor, illetve Tarsoly Csaba "érdemli ki", aki feltehetően egy igen jól felépített rendszerben hosszú évekig felderítetlenül építette minden idők legnagyobb magyar pilótajátékát, amiben 200 milliárd forint feletti pénzösszeget vontak be a befektetőktől. Tarsolynak nem mellesleg azt is sikerült elérnie, hogy mindezek ellenére ne úgy vonuljon be a magyar történelembe, mint az emberek kifosztója, hiszen a Quaestorra külön törvényt szabtak, a kötvényeseket lényegében teljes mértékben kártalanítják (egyeseknek még a meg nem szolgált kamatokat is kifizetik!)

Wortmann György: A Quaestor-botránnyal a történelem ismételte önmagát

Komoly hasonlóságokat vél felfedezni a Quaestor- és a Baumag-ügy között az utóbbi társaság felszámolója, aki szerint komoly jogszabályi hiányosságra utal, hogy egy társaság kötvényeit saját leánycégek értékesíthetik.

Hétfőn kezdődik a Baumag-ügy tárgyalása

Több mint három évvel az első nyomozás megindulása után, hétfőn elkezdődik a nagy vihart kavart Baumag-ügy tárgyalása. A Baumag ingatlanszövetkezet 13 ezer károsult 32 milliárd forintjával maradt adós.
Találatok: [3]  Oldalak:   1