language

Kulcsszavak:

összeférhetetlenség highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1020]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Orbán veje és tanácsadója váratlanul egy közös cégben találták magukat

Tiborcz István és Nagy Márton közösen dolgozhatnak a Diófa Alapkezelő felvirágoztatásán.

A felszámolói piacot is kiszervezte magának a NER-elit

Mészáros Lőrinc, Jellinek Dániel vagy Rogán Antal környezete is jól járhat a felszámolók kiválasztásával. Az eljárás tisztaságát részben már egy bírósági ítélet is megkérdőjelezte.

Polgármesterek bukhatnak bele, mert nem vették észre, hogy változott a róluk szóló törvény

Pártállástól függetlenül sorozatosan törvénytelenül tettek zsebre tiszteletdíjat a polgármesterek különböző cégtisztségeik után, mert a tilalmat fű alatt, egy salátatörvénybe rejtve fogadta el a parlament. A településvezetők meg is bukhatnak emiatt, muníciót adva ellenfeleiknek a választások előtt.

Bús Balázs még nem fizette vissza a jogtalanul felvett pénzeket, és a kormányhivatal szerint nem is kell

Január 25-én megírtuk, hogy Bús Balázs már egy éve egyszerre a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke és önkormányzati képviselő, holott a két pozíció a törvény értelmében összeférhetetlen egymással. Cikkünk után Bús lemondott az óbudai képviselőségről, ám a jogtalanul felvett tiszteletdíját még nem fizette vissza. Az önkormányzat még vizsgálódik az ügyben, de a kormányhivatal „segítségnyújtásként” már közölte, hogy szerintük nem is kell visszaadnia Búsnak a pénzt, mert nincs ilyen a törvényben. Az ellenzék szerint 5,6 millió forintról van szó.

Százmilliós csalás miatt indult nyomozás a bíró ellen, de még két évig ítélkezhetett

Félmilliárdot csalhatott ki egy korábbi, köztiszteletben álló bíró befektetni vagy őt megsegíteni kívánó magánemberektől. Az ellene folyó nyomozás első két évében folytathatta a pénzgyűjtést és bírói munkáját, mígnem nyugdíjazták. Azóta ügyvéd.

Bús Balázs már 1 éve összeférhetetlenül lehet a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke

Óbuda korábbi kormánypárti polgármesterét, aki 2019 óta csak önkormányzati képviselő a kerületben, Kásler Miklós miniszter 2021. január 1-től a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökének nevezte ki. Ez azonban az önkormányzati törvény alapján szerintünk összeférhetetlen, mert ellentétes a Mötv. 36. § (1) bekezdés a) pontjával: az NKA alelnökség kormánytag kinevezése útján létrejött tisztség, amit ez a szabály tilt.

A Gránit Bank vezetheti a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány számláját

A Tiborcz Istvánhoz kerülő Gránit Bankhoz kerül a SZTE alapítványának számlája, a bírálatban a pénzintézet elnök-vezérigazgatói posztját betöltő kuratóriumi tag nem vett részt. A kuratórium elnöke szerint nem is összeférhetetlen.

A Fideszhez bekötött vállalkozók aranykora volt a NER 12 éve

2021-ben alig van már olyan gazdasági szektor, ami ne lenne többé-kevésbé Fidesz-közeli vállalkozók kezében. Kivétel a média, mert a médiavállalkozásaikat „elajándékozták”.

Balaton környéki fejlesztésekről és korrupciós ügyekről érdeklődik az unió

Azt kérik többek között, hogy a kormány nevezze meg az uniós agrártámogatások tíz legnagyobb magyarországi kedvezményezettjét.

A lépés, amelytől még kevésbé lesznek átláthatók az Orbán család bizniszei is

Egy új szabály alapján akkor is Fidesz-közeli apparátus kezében lesz az ország több ezermilliárd forintot érő ásványkincsvagyonának a sorsa, amikor már akár híre-hamva sem lesz az Orbán-kormánynak.
Találatok: [1020]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>