language

Helyek:

Békés megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [450]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Belül semmi, kívül semmi. Nem működő kerékpárostúra-központ Simonka György falujában

Valaki kitalálta, hogy az egyik legelmaradottabb kistérségnek, a mezőkovácsházinak a biciklis turizmus a nagy esélye. Kilenc települést vontak be a projektbe, amelyből mára többen kiléptek. A 300 fős zsákfaluban, Pusztaottlakán találtuk meg a túraközpontot. Zárt ajtókkal, használaton kívül.

"Miért lett vádlott, egyáltalán, mit keres itt?"

Vajmi keveset tettek a vádlottak és a tanúk, hogy segítsék a tisztánlátást a dél-békési Pilot-program perének keddi tárgyalási napján a Gyulai Járásbíróságon, holott bőven történtek visszaélések ennek a vidék felzárkóztatását célzó programnak a során.

Sokmilliárdos projektet ígért a gyulai önkormányzattal szerződő kamucég

Egy gyakorlatilag nem működő céggel, a First School Kft.-vel kötött szerződést a gyulai önkormányzat, hogy egyik volt iskolájából ötcsillagos szálloda legyen. A több milliárdos projekttel kapcsolatban eddig is világos volt, hogy légvárakra épített a fideszes városvezetés, de a cégadatok komolytalansága más távlatot ad a történetnek.

Nyomoz a rendőrség a gyulai önkormányzat ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy magánindítvány nyomán. A feljelentés szerint a gyulai önkormányzat nem kellő körültekintéssel és előnytelen feltételek mellett próbálta meg egyik patinás iskolaépületét értékesíteni, amivel anyagi kárt okozott a városnak.

A békési közgyűlés elnökének feje főhet az elvesztett ötmilliárd forintnyi uniós forrás miatt

A megyei közgyűlés a Simonka-per miatt tett ki egy, a politikushoz köthető szervezetet egy uniós projektből, ezzel viszont borult minden.

Tovább csúszik a geszti kastély felújítása, de azt sem tudni, mi lesz a sorsa

Lázár János győzelmi jelentésbe csomagolva ismerte el, hogy csúszik a geszti Tisza-kastély felújítása, de az sem egyértelmű, hogy mire fogják használni, ha elkészül.

Miniszterként már nem kellett Orbánnak Palkovics, de rábízott félezer milliárd forintnyi vagyont

Palkovics László gyorsan növekvő jármű- és hadiipari, illetve egyetemi birodalma több mint száz, jellemzően minisztériumi és Fidesz-közeli embernek ad zsíros vezetői állást.

Az egyházvezetés tudott a lépéseikről - írja a pünkösdi egyház előzetesben lévő misszióvezetője

Levelet írt a lassan egy éve előzetzes letartóztatásban lévő V. Gy. a Magyar Pünkösdi Egyház Egytanácsának és a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának. Az egyház intézménye, a Közösségi Misszió egykori vezetőit 8 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és pénzmosással gyanúsítják. A levélben V. Gy. ártatlannak vallja magát, másokat viszont vádol. Egyértelművé teszi, mindent az egyházvezetés tudtával tettek, és szerinte az pünkösdi egyház meg akarja szerezni a misszió vagyonát.

Átadása után 1 évvel már pereg a vakolat a szabadkígyósi Wenckheim-kastély falairól

Az 1875-ben épült kastély felújítása három évig tartott és bő 3 milliárd forintba került. Az összeg felét az Európai Unió biztosította. 2022 márciusában kormánypárti politikusok avatták fel az ingatlant, olvasónk fotói alapján azonban a külső homlokzat már rossz állapotban van. A beruházásért felelős Nemzeti Örökségvédelmi és Fejlesztési NKft. szűkszavúan reagált az Átlátszó megkeresésére.

Több vidéki településen felhördültek Lázár János kastélyosztogatási terve miatt

Fideszes polgármesterek és parlamenti képviselők is lázadoznak kastélyai elvétele ellen. Hol saját indíttatásból, hol pedig a helyi civilek nyomására.
Találatok: [450]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>