Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Békés megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [301]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Az első Orbán-kormány még törvényt alkotott „az állam kizárólagos tulajdonában tartandó műemlékekről”, a mai már bőkezűen osztogat belőlük.

Ismét milliárdokat osztottak szét titokban: Orbán volt minisztere és a Mocsai család is a nyertesek közt

Fellegi Tamásék 1,5 milliárdot kaptak szállodafejlesztésre az átláthatatlanul osztogatott turisztikai támogatásokból. A Lázár János felügyelte Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. is hozzájutott 840 millió forinthoz a Hotel Nonius megújítására, egy szolnoki hotelre pedig négy milliárd közpénzt adtak. És fideszes önkormányzatok sora is jelentős összeghez jutott.

Tovább gyarapodik Mészáros agrárbirodalma

Létrejött a felcsúti milliárdos új agrárcége, amely komoly szakértőkkel indul neki a Békés megye mezőgazdaságában rejlő lehetőségek kiaknázásának.

600 milliós mentőövet dob az állam a veszteségben fulladozó Alföldvíznek

602,8 millió forintos állami többletforrást kap még az idén az Alföldvíz Zrt. A címzett támogatást, amit Békéscsaba önkormányzata kap meg, béremelésre és veszteségrendezésre fordítják, egy új törvénynek köszönhetően pedig jóval kevesebb közműadót kell majd fizetniük.

Alföldvíz: sokat buknak a tulajdonos önkormányzatok, az állam viszont olcsón viheti a céget

A békési vízmű milliárdos veszteségét a kormányzati döntések sorozata okozta, de jócskán megtolta azt egy bebukott projekt is, ahol felbukkan Mészáros Lőrinc neve is. Kényszerpályára sodródtak a tulajdonos önkormányzatok, hiszen úgy mentik meg a céget, hogy közben magukat fosztják ki. Az állam viszont most olcsón is megveheti a céget.

Elindult az építkezés a mezőhegyesi ménesbirtokon, egyelőre golfpálya és kisvasút nélkül

Régi, impozáns majorépületeket újítanak fel félmilliárd forintból. Közben dolgozói értekezletet is tartott az új vezérigazgató, de azon csak annyi derült ki, hogy az idén nem kapnak karácsonyi csomagot. Mindeközben az önkormányzat is spórol, minden képviselő ingyen dolgozik Mezőhegyesen.

A békési fideszes képviselő is szembemegy a szabadkígyósi kastélyra vonatkozó előterjesztéssel

Az állami vagyon kezelésével megbízott tárca nélküli miniszter egy vagyonátadásokról szóló törvényjavaslatba csomagolva nyújtotta be a parlamentnek az előterjesztést, amelyben a szabadkígyósi Wenckheim-kastély tulajdonosi jogait átruházná a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-re.

A fideszes polgármester nem adná a Ménesbirtoknak a kastélyukat, de nem kérdezték

A község évente 12 millió forintot költött a kastély és a park karbantartására, miközben 3 millió forint bevétel jött a látogatóktól. 2017-19-ben a kiadások háromszorosa folyt be a kastély turisztikai hasznosításából. Ezért is ragaszkodnának hozzá, hiszen munkahelyeket és a településnek bevételt is jelentene, ha az önkormányzat visszakaphatná a felújítás kezdetekor megszüntetett kezelési jogukat.

Rágalmazási per lett a gyulai korrupciós vádakból

Sajátos fordulatot vett csütörtökön a Békéscsabai törvényszéken az a rágalmazási per, amelyet Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere indított az őt korrupcióval vádoló volt gazdasági alpolgármester ellen.

A gyulai fideszes polgármester egykori fideszes alpolgármesterével csapott össze a bíróságon

Volt-e összefonódás, volt-e összedolgozás a gyulai városvezetés és egy vállalkozói kör között, voltak-e korrupciós jelenségek? Vagy mindez csak galád rágalom, hazugság és sértettségből adódó magánakció? Egyebek között erről szólt a nagy nyilvánosság előtt, különösen nagy érdeksérelmet okozó rágalmazás vétsége miatti csütörtöki tárgyalás Görgényi Ernő gyulai fideszes polgármester és egykori pártbéli alpolgármestere, Galbács Mihály között a Békéscsabai Járásbíróságon
Találatok: [301]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>