language

Lapok:

orszagszerte.atlatszo.hu highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [363]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Iskolába mennek Mészáros Lőrincék: a ZÁÉV 13,5 milliárdért építhet fel egy sulit

Újabb nap, újabb tender. Ismét behúzott egy több mint 10 milliárdos közbeszerzést a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV. Ezúttal Veresegyházon építhetnek fel egy iskolát. Azonban a beruházás uniós forrásból valósulna meg, így ha az EU nem utalja a szükséges pénzt, az eljárást eredménytelenné nyilváníthatják.

Kaposváron is tarol a Publimont, de nem biztos, hogy a város is jól jár

A somogyi megyeszékhelynek imáiba kéne szőnie Simicska Lajos nevét: amikor még ő birtokolta a legendás közterületi hirdetőcéget, Kaposvár óvatos becslés szerint is háromszor jobban járt, mint most, a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett korszakban. A Simicska-Publimont 2012-től öt esztendeig évi 49 milliót fizetett a város területén lévő, általa üzemeltetett különböző hirdetési felületekért, ez tavaly év végén, a Mészáros-Publimonttal kötött szerződés szerint évi 18 millióra zsugorodott.

Közel 5 milliárd forint támogatást kapott a pincészet, ahol Lázár János ünnepelt

Először Szijjártó Péter külügyminiszter, most pedig Lázár János parlamenti képviselő irányította rá a figyelmet a szekszárdi Bodri Pincészetre, amelynek egyik végső résztulajdonosa Dunai György Sándor, Magyarország 44. leggazdagabb embere. Kíváncsiak lettünk a híres borászatra, ezért megnéztük, mennyire megy jól az üzlet. Kiderült, hogy csak a Bodri Pincészet Kft. 4,9 milliárd forint állami és uniós támogatást kapott az elmúlt 10 évben.

Alapkőletétel után bezárás: fürdőháború Csokonyavisontán

Általános megdöbbenés lett úrrá a Somogy megyei Csokonyavisontán, miután a helyi, országosan is ismert gyógyfürdő Facebook-oldalán április 12-én megjelent egy bejegyzés, amely szerint a fürdő határozatlan időre bezár. A drámai bejelentés előzményei: egy feltűnően értékaránytalannak tűnő adásvétel, az ezt érvénytelenítő hatósági eljárás, derült égből választásra időzített alapkőletétel, s a háttérben helyi érdekcsoportok eldurvuló küzdelme a tönk szélére került fürdő maradványaiért.

Bánki Erik üzlettársának cége írta meg Komló városfejlesztési stratégiáját

Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő üzlettársának – korábbi értesüléseink szerint rokonának –cége nyerte el a komlói önkormányzat pályázatát a városfejlesztési stratégia elkészítésére. Mindössze 63 500 forint döntött az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. javára a közel 10 millió forintos projektben. A cég korábban Pécsett is gyakran kapott megbízásokat az önkormányzattól.

Víztározó: a vidék zöldbárója engedély nélkül csapolja a Rinya-patakot?

Egyelőre nincs válasz a címben feltett kérdésre, amely nagyon foglalkoztatja a környék, különösen a tizenegyezres lélekszámú kisváros, Nagyatád közvéleményét. A helyi önkormányzati lapban, az Atádhíren több írás is foglalkozott azzal, hogy a város határában létesített hatszázezer köbméteres, majdan a környező földek öntözésére szolgáló tározó valójában még át sincs adva, ugyanakkor jelentős mennyiségű, egyes információk szerint 350 ezer köbméternyi vizet már kinyertek a környék egyetlen jelentős felszíni vízforrásából.

Habony és Rogán ügyvédjével vértezte fel magát a nagytarcsai polgármester

Bár már 2020 októberében feloszlott a képviselő-testület, ügyvivőként tovább dolgoznak a képviselők és a polgármester a Pest megyei Nagytarcsán. A helyzet azonban nem éppen konfliktusmentes. A képviselők szembefordultak a fideszes polgármesterrel, közigazgatási pert indítottak ellene, aki válaszul nagypályás ügyvédi irodát igazolt.

3,1 milliárdot költenek a szombathelyi megyeházára, a ZÁÉV végezheti a felújítást

Három éve jelentette be a kormány, hogy 2,2 milliárd forintot irányzott elő a szombathelyi megyeháza felújítására. Most kiderült, hogy a Modern Városok Program keretében, állami finanszírozásból megvalósuló beruházást a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV végezheti el.

Megszoksz vagy megszöksz: elviselhetetlen zajra és légszennyezésre panaszkodnak szombathelyiek egy forgácslapgyár miatt

Sok évre nyúlik vissza az ország egyetlen, Szombathelyen működő faforgácslapgyártó üzeme, a FALCO Zrt. és a helyi lakosság közti ellentét: utóbbiak régóta panaszkodnak az egyre nagyobbra növő üzem zajkibocsátása és légszennyezése miatt, a cég viszont folyamatosan bővíteni szeretné a kapacitását. Az évek során számos vizsgálat történt, bírósági perek zajlottak le, a FALCO pedig környezetvédelmi beruházásokat hajtott végre.

Az Átlátszó adatigénylésére adott válasz is hozzájárult az érdi jegyző távozásához

Újabb belső vizsgálat indult az érdi polgármesteri hivatalban annak kiderítésére, hogy az előző, fideszes városvezetés által kiírt óvodaépítési közbeszerzések idején kartelleztek-e a meghívott cégek. Erre azzal együtt került sor, hogy Konkoly Zita jegyző közös megegyezéssel távozott a hivatal éléről.
Találatok: [363]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>