language

Személyek:

Bessenyei István (Valton) highlight_off

Bessenyei István (Valton)

Bessenyei István (1968. augusztus 31.-) Varga Lajos közeli barátja, a kormány kedvenc őrző-védő cégének (Valton-Sec Kft.) másik társtulajdonosa. Vargától eltérően inkább a baloldali pártok (pl. MSZP) képviselőivel ápol jó kapcsolatot. Sarka Kata férje.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [49]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Bankot robbantott Orbán Viktorék kedvenc őrző-védő cége

A Rogán-Gaál Cecíliával baráti viszonyban lévő Sarka Kata férje, Bessenyei István résztulajdonában lévő Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-nek kiugróan jó éve volt a 2023-as, azt soha nem látott árbevétellel és nyereséggel zárta.

Felszállásra kész a NER magánrepülős flottája

A Fidesz kedvenc örző-védő cége bevásárolta magát a Jet-Solution Kft.-be, így végre több Cessna repülőgép közül válogathatnak a NER prominensei is.

Húszmilliós támogatást kapott az államfő családpárti alapítványa a Szerencsejáték Zrt.-től

Az állami szerencsejáték-szervező cég jelentős összeggel támogatja Novák Katalin alapítványát, amely a házasságot mint „egy nő és egy férfi élethosszig tartó szövetségét” népszerűsíti. Volt azonban egy másik, jobboldali alapítvány, ami ennek dupláját kapta.

Már az egyetemistákat is Mészáros Lőrincék őrzik

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) is a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került Valton-Sec őrzi az intézmény épületeit, és az ott tanuló diákokat párszáz millió forintért.

Szép summát zsebelt be a Városliget őrzéséért a rejtélyes Fidesz-közeli cég

Csaknem félmilliárd forint közpénz ütötte a markát az immár Mészáros Lőrinc holdudvarához tartozó Valton-Sec Zrt.-nek. Az őrző-védő gigavállalkozás az állami Városliget Zrt.-től nyerte el a megbízást.

Itthon is egy hasonló luxushelikopter köthető a Valton vezéréhez, mint Miamiban

Nemrég számoltunk be arról, hogy az állami megbízásokból évi több milliárd forintos bevételhez jutó őrző-védő cég, a Valton-Sec Zrt. kisebbségi tulajdonosa luxusingatlant, illetve egy 1997-es gyártású Eurocopter AS 355 N típusú helikoptert birtokol Miamiban. A cikkben említést tettünk az általunk korábban felfedezett, szintén Bessenyeihez köthető magánrepülőgépről, melynek perszonalizált lajstromjelzése (HA-BES) és korábbi tulajdonosi köre egy – a Miamiban tulajdonolt légi járművel szinte megegyező, de régebbi típusú – Eurocopter AS 355 F2 helikopterhez vezetett minket Magyarországon.

Helikopter és tengerparti luxuslakás várja Floridában a Valton vezérét

Miközben a Valton-Sec Zrt. a kormánypárt kedvenc őrző-védő cégeként sorra nyeri a közpénzes megbízásokat, a résztulajdonos-vezérigazgató Bessenyei István és Instagram-sztár felesége, Sarka Kata nyilvános adatbázisok tanúsága szerint tengerparti luxuslakásra és helikopterre is szert tett az Egyesült Államokban.

Nincs kegyelem, a NER-nagyhal megeszi a kicsit: a Mészáros-körhöz került a Valton

Újabb „Lajos-ügy” a Fideszben? Egy Mészáros Lőrinc ügyvédi csapata által kezelt magántőkealaphoz került a Fidesz és az állam gigarendezvényeit biztosító Valton-Sec Zrt. meghatározó többsége – tudta meg a Válasz Online. Az üzlet nem csak azért pikáns, mert a Gyurcsány-éra egyik vagyonmenedzserének közreműködésével jött létre. Hanem azért is, mert az eddigi főtulajdonos Varga Lajosnak alig maradt néhány részvénye a cégcsoportban, sőt az eddig a portfóliójába tartozó luxusjármű-bérbeadó, ingatlan- és vendéglátóipari érdekeltségeket ugyancsak átadta az „újaknak”. Pedig ő és a miniszterelnök vejének bizalmi emberei együtt vitték például az állam szinte kizárólagos cateringpartnerét, a Puskás Arénát is kiszolgáló RaMpART Gasztronómia Kft.-t. Mostantól tehát erre az óriásvállalatra sem illik a Tiborcz–Varga-billog, helyette a Tiborcz- és a Mészáros-kör közös befolyását kell hangsúlyoznunk. És általában is e két vezetéknév körül kezd koncentrálódni a teljes NER-felépítmény.
Találatok: [49]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>