language

Személyek:

Bitay Márton Örs highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

A menesztett "nincstelen" államtitkár lett az elfeledett Strategopolis új tulajdonosa

A kormányzattal jó üzleti kapcsolatban álló tanácsadó cég Bitay Márton előtt Giró-Szász András, volt kormányszóvivő érdekeltségébe is tartozott. A Strategopolis neve mostanában keveset forog a sajtóban, kérdés, hogy a volt földügyi államtitkár érkezésével hogyan alakul majd a cég jövője.

Az eddigi állami földekért felelős államtitkár két helyről kapott fizetést, vagyona mégis csökkent

A K-Monitor vette észre, hogy bár Bitay Márton Örs a vagyonnyilatkozatai (.zip) szerint két helyről (államtitkárság, NFA) is milliós fizetést kapott, a vagyona a 2014-es és a 2019-es vagyonnyilatkozata alapján öt év alatt mégis csökkent: 2014 után nem jelentek meg új vagyonelemek, viszont már nem az övé a tulajdonrész egy bt.-ben, és keletkezett 1 millió forint magánhitele is. „Se kocsi, se új ingatlan, de egy fillér megtakarítás sem. Nincs a nevén bankszámla, ahová a fizetését utalták?”

Senki nem jelentkezett, Mészároséké maradt a föld

Alighanem a helyére került az egy hónapja megejtett Mészáros Lőrinc–Bitay Márton Örs-találkozó: a hétfői árverésen senki sem jelentkezett a Vál község határában lévő, közel kétszázmillió forintos kikiáltási áron kínált földterületekre. Így a milliárdos vállalkozó cége, a Búzakalász '66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. vagy Mészáros János, a felcsúti polgármester öccse tovább bérelheti aranykoronánként és évente 1250 forintért.

Gyurcsánnyal példálózott a Mészáros Lőrinccel kávézgató államtitkár

Bitay Márton Örs földügyi államtitkár szerint nincs abban semmi kivetnivaló, hogy az állami földpályázatok egyik nagy nyertesével, Mészáros Lőrinccel kávézott múlt héten. Azt mondta, ha konspirálni akart volna, nem nyilvános helyen találkozik Mészárossal.

Mészáros Lőrinccel kávézott az államtitkár, aztán az NFA visszavont néhány földárverési hirdetményt

Miről beszélgethetett az ország legnépszerűbb oligarcha-találkozóhelyén az agrárminisztérium földárveréseket felügyelő államtitkára, Bitay Márton, és a földárverések legnagyobb nyertese, Mészáros Lőrinc? Bitay szerint a fociról, szerintünk Mészáros földjeiről. Mutatjuk a bizonyítékot.

Volt még egy fontos ember, akivel Mészáros Lőrinc kávézott tegnap

Miután a felcsúti polgármester, a földpályázatok nagy nyertese véletlenül összefutott Bitay Márton földügyekért felelős államtitkárral, egy asztalhoz keveredett a Századvég Gazdaságkutató vezetőjére kísértetiesen emlékeztető úrral is kedden a Four Seasonsben.

Megsértődött a fideszes államtitkár, mert megkérdezték valamiről

A Hír Tv anyagából kiderült, hogy Bitay 2009-től négy éven át bérelt Inárcson egy 101 négyzetméteres önkormányzati lakást, amelyet az igénylés után azonnal megkapott az önkormányzattól, miközben más családok éveket várnak egy ilyen lehetőségre.

Részleges győzelmet aratott a bíróságon Kishantos

Részlegesen megnyerte az elvesztett földjeiért indított pert másodfokon a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ. A bíróság részben új eljárásra utasította az első fokú bíróságot, illetve érvénytelenítette az egyik új nyertes földhaszonbérleti szerződését. A területre újra pályázhatnak a kishantosiak is.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>