Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

BMSK Zrt. highlight_off
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Láthatatlan focimilliárdok – titkolják a Délvidéki Sport Akadémia állami támogatásait

Mind a magyar, mind a szerb fél titkolja a Délvidéki Sport Akadémiára szánt magyar állami támogatásból fizetett eddigi, és tervezett kiadásokat. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azzal utasította el az iratok kiadását, hogy ő csak közvetítő, a támogatás bonyolítója és ellenőrzője a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, illetve a projekt gazdája, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) – érdemi információt viszont egyik magyar állami szervezettől sem kaptunk. Így továbbra sem tudni, hogy a magyar költségvetési forrásokból milyen fejlesztések valósulnak meg, mennyiből, és kinek a kivitelezésében. Az sem világos, hogy ki és milyen forrásokból fogja fenntartani a stadiont és az akadémiát.

Már 1,36 milliárd forintnál járnak a belügyminisztérium Várba költöztetésével kapcsolatos kiadások

Tavaly szeptemberhez képest csak az összeg nőtt abban a belügyminisztériumi (BM) tájékoztatásban, amelyet az Átlátszó megkeresésére adott a tárca a Várba való költöztetésére vonatkozóan. Az akkori válasz szerint 1,2 milliárd forintot fizettek ki. Ez az összeg mostanra mintegy 150 millióval megnőtt. Az átpakolás időpontjáról továbbra sem tudni.

Legalább 15 éve nyűglődik a Széchényi Könyvtár az azbeszttel, mégis a kiszivárogtatót hibáztatják a botrányért

Nemrég húzott be két zsíros azbesztmentesítő közbeszerzést az a cég, amelynek ügyvezetője az azbesztmentesítők szövetségének elnökeként a Magyar Időkben mosdatta az Országos Széchényi Könyvtár azbesztkezelési szokásait. A cikk címe azt volt, hogy nincs komoly az azbesztveszély az épületben. Korábban éppen a szövetség előzetes szakvéleménye állította az ellenkezőjét. A könyvtári dolgozók továbbra sem nyugodtak.

Nagyon furcsán osztják szét a pénzt ezen a pályázaton

Az uniós pénzeknél különösen nagy a lopásveszély, elég kiválasztani a legutolsó olyan pályázatot, aminél szokatlan megoldásokat használtak, és nem akartak válaszolni a sajtó kérdéseire. Ez a Kehop 5.2.12-es milliárdos pályázati csomagja, állami sportlétesítmények energetikai fejlesztése a célja.

FERENCVÁROSTÓL NAGYERDŐIG: HOGYAN ÉRI MEG STADIONT ÜZEMELTETNI MAGYARORSZÁGON?

Több mint három évvel ezelőtt adták át az első modern stadionokat Magyarországon. Az építkezések alatt arról lehetett hallani, hogy ezek a létesítmények majd önfenntartók lesznek, könnyedén kitermelik működési költségeiket. Mostanra eltelt annyi idő, hogy érdemes megvizsgálni, ebből mi igaz. Az mindenesetre látszik, hogy nem tolonganak a cégek a stadionok üzemeltetéséért, nemrég a Haladás szombathelyi arénájáról derült ki, hogy úgy kellett vadászni üzemeltetőre.

Eddig 803 millió forintba került a Belügyminisztérium Várba költöztetése, még nem látszik a vége

Hiába jelentették be a 2014-es országgyűlési választások után, hogy a kormányzati szervek a budai Várnegyedbe költöznek, és hiába különítettek el erre súlyos milliárdokat a központi költségvetésből, továbbra sem tudni, hogy pontosan mennyi adófizetői forintba fog kerülni a terv megvalósítása. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Belügyminisztérium nem tudta megmondani az Átlátszónak, mennyibe kerül a tárca átköltöztetése.

Újabb csónakház tűnik el a Római-parton

Egy éve még vízitúraközpontot álmodtak a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. szám alatti volt KSH (vagy Statisztika) csónakház felturbózására, ma viszont már kiürítve, üresen tátong az épülete. A kisöpört evezősök attól tartanak, hogy egy újabb római-parti lakópark épül majd ide, kilátással a Dunára.

Drágábban nem lehetne megoldani?

Szóval fűnyírókat szereznének több részletű nyílt közbeszerzésben, csakhogy az eljárás alatt érdemben módosította a műszaki feltételeket a kiíró állami szerv. Például az állam teljesen magától, bármiféle pályázói észrevétel nélkül beírta az egyik pontnál traktorokhoz, hogy a traktorokon lévő teljesítmény-leadó tengelyt (TLT) (ami meghajtja a traktor alján lévő főnyíró kaszát), pontosan milyen kivitelben kérik. Egészen pontosan "a hossztengely mentén minimum 15 fokos elfordulást lehetővé tévő műszaki megoldás" kell, miközben mind a 4 kerék érintkezik a talajjal.

A belügy Várba költöztetésének már a tervezése is egy vagyon

Az Úri utca és Országház utca közötti épülettömb áttervezése 628 millió forintba kerül, hogy az MTA kutatóintézetei helyett a Belügyminisztérium irodái foglalhassák el a várbéli területet.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>