language

Személyek:

Boldog István highlight_off

Boldog István

Boldog István (Törökszentmiklós, 1966. november 10. –) magyar mezőgazdasági gépszerelő, politikus; 2010. május 14. óta a Fidesz országgyűlési képviselője. 1994 és 2014 között Kétpó polgármestere.

2020-ban felmerült az érintettsége egy, a választókerületének EU-s pályázatait érintő korrupciós ügyben, ami miatt az ügyészség a mentelmi jogának felfüggesztését kérte. A gyanú szerint Boldog a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [51]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Elutasította a bíróság Boldog Istvánék kérelmét, hogy zárják ki a bizonyítékok közül a lehallgatási felvételeket

Pénteken újabb tárgyalási napot tartottak Boldog István volt fideszes országgyűlési képviselő és társai korrupciós ügyében a Fővárosi Törvényszéken, ahol egy régóta várt döntést hozott meg a bíróság.

Most is a Boldog-ügy miatt szívunk – tovább gyűri az igazságszolgáltatás a vesztegetéssel vádolt fideszes ügyét

Szerdán a Fővárosi Törvényszéken tanúk sorával igyekeztek tisztázni, vajon Boldog Istvánék tényleg befolyásolták-e a választókörzetük egyik önkormányzatát a kivitelezések elvégző cégek kiválasztásában. A bizonyítást nehezíti, hogy az ügyre legközelebbről rálátó cserkeszőlői polgármester azóta meghalt. Az új polgármester szerint a botrányt kirobbantó beruházások nem csak túlárazottak, hanem feleslegesek is voltak.

„Előttem és utánam is jött valaki” – Nem vallottak Boldog Istvánra a környékbeli polgármesterek

Boldog István mint képviselő csak tudni akarta, hogy a területén milyen Területfejlesztési Operatív Pályázatokra (TOP) jelentkeztek az önkormányzatok – így írták le a Fővárosi Törvényszéken a Boldog István volt képviselő ügyében szerdán tanúként meghallgatott polgármesterek, Rédai János volt kuncsorbai és Török Tamás Örvényesi polgármester, hogy a fideszes politikus lehívta őket – valamint a környék polgármestereit – is Kétpóra (akkor a képviselősége mellett ő volt ott polgármester), és négyszemközt (illetve volt olyan megbeszélés, ahol jobbkeze, F. Petra és más is részt vett) elbeszélgetett velük a pályázatokról.

„Boldog István félóránként váltva hívott be bennünket” – folytatódott a volt fideszes képviselő pere

Nagyjából félóránként váltották egymást a polgármesterek Boldog István kétpói irodájában, ahol a települések TOP-os pályázatairól (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) volt szó, de Boldog csak akkori országgyűlési képviselőként azt akarta tudni, ki mire akar pályázni, utasításba semmit sem adott – ezt mondta tanúként két meghallgatott polgármester is szerdán a Fővárosi Törvényszéken, ahol a volt fideszes képviselő, Boldog István és társai korrupciós ügyét tárgyalták.

„Olyan volt, mint egy földesúr, mi meg a vazallusai” – folytatódott Boldog István korrupciós pere

,,A benzinkártya és a diplomata útlevél, az, hogy nem kell kivárnom a sort a határellenőrzésnél" - sorolta a Telexnek mosolyogva Boldog István a Fővárosi Törvényszéken a tárgyalása szünetében, hogy mi hiányzik neki leginkább, mióta nem országgyűlési képviselő. A korrupcióval vádolt volt fideszes képviselő – aki továbbra is biztos abban, hogy az ügye végén a bíróság fel fogja menteni – azóta egyéni vállalkozó lett, de részleteket, például arról, milyen üzleti úton volt legutóbb Erdélyben, nem árult el. Ahogy azt sem árulta el, mégis mire gondolt, amikor arról írt, hogy pénzt keres azzal, ha sokan kommentelnek a Facebook-oldalán.

Amnéziarohamot kapott a Boldog-ügy tanúja, amikor a korrupciógyanús találkozókról kérdezték

Pénteken folytatódott Boldog István büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A Fidesz korábbi országgyűlési képviselőjét és társait hivatali vesztegetés elfogadásával és az uniós pályázatok befolyásolásával vádolják. A vádirat szerint Boldog és titkára, Fehér Petra 2015 környékén a kétpói polgármesteri hivatalba hívták a választókörzet polgármestereit, és nyilvánvalóvá tették nekik, hogy közvetlen befolyásuk van a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatainak elbírálására. A helyzetbe hozott vállalkozóktól pedig pénzt kértek a biztos győzelemért. A vád szerint ezek voltak azok a találkozók, ahol kezdés előtt begyűjtötték a polgármesterek mobiltelefonjait.

Boldog István mindenese: Beleállhattam volna, hogy ez így nem jó, de akkor kivet magából a rendszer

„Én már kiszálltam a politikából. A politika csak játék, most már csak a Facebookon szórakozom vele. Egyébként őstermelő vagyok, van egy almáskertem” – mondta a Fővárosi Törvényszék folyosóján Boldog István, volt fideszes képviselő a Telexnek a tárgyalása előtt. Boldogot és társait többek között hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják.

Közel 100 milliót kell visszafizetnie Kunszentmártonnak a kudarcos ipari parki beruházás miatt

Közel százmillió millió forintot kell visszafizetnie Kunszentmártonnak az ipari parki beruházással kapcsolatban indított "szabálytalansági eljárás" eredményeként – erről számolt be közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Lenyúlás lett a „nemzetépítés”, Orbán Viktor környezete csillagászati méretű vagyont harácsolt össze

Trafikmutyi, Elios-modell, Microsoft-ügy, lélegeztetőgép-beszerzés, Orbán Viktor környezetének csillagászati mértékű gazdagodása – csak pár példa arra, miként tette a NER szinte nemzetgazdasági méretűvé a korrupciót. A hatóságokon legfeljebb az óvatlan kis halak akadnak fenn.
Találatok: [51]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>